Reuters: Μήνυμα τήρησης του μνημονίου η επιλογή Τσακαλώτου στο υπ. Οικονομικών

Τη συνέχιση της μεταρρυθμιστικής προσπάθειας στην κατεύθυνση εφαρμογής των πρώτων μέτρων του μνημονίου επιχειρεί να διασφαλίσει ο επανεκλεγείς πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, με την τοποθέτηση – εκ νέου – στο νευραλγικό πόστο του υπουργείου Οικονομικών τον Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Όπως σχολιάζει σε νέο δημοσίευμά του το πρακτορείο Reuters, με την τοποθέτηση του Ευ. Τσακαλώτου στη θέση του υπουργού Οικονομικών, ο Αλ. Τσίπρας στέλνει μήνυμα πως θα τηρήσει τους όρους του μνημονίου.

Ο Ευ. Τσακαλώτος αναλαμβάνει τον ρόλο της συνέχισης των συζητήσεων μεταξύ Ελλάδας και δανειστών, για την εφαρμογή των όρων της νέας συμφωνίας.

Ο Ευ. Τσακαλώτος διαδραμάτισε καθοριστικό ρόλο κατά την κορύφωση των διαπραγματεύσεων – τον Αύγουστο – οπότε και έπεσαν οι υπογραφές για το τρίτο χρηματοδοτικό πρόγραμμα ύψους 86 δισ. ευρώ.

Όπως προσθέτει το Reuters, ο υπηρεσιακός υπουργός Οικονομικών, Γ. Χουλιαράκης, άνθρωπος που χαίρει μεγάλης εκτίμησης και σεβασμού στους διαπραγματευτικούς κύκλους, είναι πολύ πιθανό να αναλάβει αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών.

Exit mobile version