Σαντορίνη και Νάξο: Λουκέτα από την ΑΑΔΕ σε εστιατόρια, σε mini market και σε ενοικιαζόμενα - enikonomia.gr

Σαντορίνη και Νάξο: Λουκέτα από την ΑΑΔΕ σε εστιατόρια, σε mini market και σε ενοικιαζόμενα

ΑΑΔΕ, Λουκέτα, Νάξος, Σαντορίνη

Λουκέτα σε εστιατόρια, σε mini market και σε ενοικιαζόμενα Σαντορίνης και Νάξου για μη έκδοση αποδείξεων και τιμολογίων έβαλε η ΑΑΔΕ, ύστερα από στοχευμένους ελέγχους που διενήργησε η Αρχή σε περιοχές αυξημένης τουριστικής δραστηριότητας,.

Ειδικότερα:

Στη Σαντορίνη, σε τρεις επιχειρήσεις διαπιστώθηκε η μη έκδοση 17 αποδείξεων, συνολικής αξίας 35.154,10 ευρώ, με αποτέλεσμα την επιβολή 48ωρης αναστολής λειτουργίας.

Στο επίκεντρο των ελέγχων βρέθηκε και ιδιαίτερα γνωστό εστιατόριο της Σαντορίνης, σε ειδυλλιακή τοποθεσία και με έντονη παρουσία στη διοργάνωση εκδηλώσεων και events, όπου διαπιστώθηκε μη έκδοση τιμολογίου 19.700 ευρώ. Στην επιχείρηση επιβλήθηκε 48ωρη αναστολή λειτουργίας.

Παράλληλα, σε mini market διαπιστώθηκε μη έκδοση τιμολογίου 15.300 ευρώ, ενώ σε άλλο εστιατόριο δεν εκδόθηκαν 15 αποδείξεις. Και στις δύο επιχειρήσεις επιβλήθηκε 48ωρη αναστολή λειτουργίας.

Στη Νάξο, σε τρεις περιπτώσεις βραχυχρόνιας μίσθωσης ακινήτων, διαπιστώθηκαν συνολικά 97 παραβάσεις μη έκδοσης αποδείξεων, συνολικής αξίας 118.795,45 ευρώ, για τις οποίες επιβλήθηκαν τα προβλεπόμενα πρόστιμα.

Οι έλεγχοι της ΑΑΔΕ συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς σε δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς, με αξιοποίηση των διαθέσιμων ψηφιακών εργαλείων και των δυνατοτήτων διασταύρωσης δεδομένων, για τον εντοπισμό περιπτώσεων φοροδιαφυγής και την ενίσχυση της φορολογικής συμμόρφωσης.

Exit mobile version