Quantcast
Σόιμπλε: Θα κάνουμε τα πάντα για να μη μολυνθεί η Ευρωζώνη από την ελληνική κρίση - enikonomia.gr
share

Σόιμπλε: Θα κάνουμε τα πάντα για να μη μολυνθεί η Ευρωζώνη από την ελληνική κρίση

δημοσιεύτηκε:

«Θα κάνουμε τα πάντα για να μη μολυνθεί η Ευρωζώνη από την ελληνική κρίση», τόνισε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, μετά το τέλος της συνεδρίασης του Eurogroup, υπογραμμίζοντας πως δεν έγινε δεκτό το αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης για παράταση του προγράμματος διάσωσης..

“Σήμερα, αυτή την ώρα, συνεδριάζει η ελληνική Βουλή για το δημοψήφισμα. Είναι δικαίωμα κάθε κράτους να αποφασίζει για δημοψηφίσματα, όμως όταν πρόκειται για συμφωνίες που προσπαθούμε να κάνουμε στο Eurogroup, πρέπει να υπάρχει κοινή απόφαση.

Πρέπει να ξέρει η ελληνική κυβέρνηση ότι το δημοψήφισμα δεν λύνει τα προβλήματα, είναι όμως δικαίωμα του ελληνικού λαού να αποφασίσει τι θέλει.

Στον κύκλο των 18 του Eurogroup, άτυπα αποφασίσαμε ομόφωνα, αφού συναντηθήκαμε με τους θεσμούς, να περιμένουμε τι θα αποφασίσει η Βουλή στην Ελλάδα., Δεν ξέρω πώς θα εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της η Ελλάδα. Υπήρξε δραματική εξέλιξη με τις αναλήψεις, αλλά σήμερα υπήρξε κορύφωση με τις αναλήψεις από τις τράπεζες. Εμείς έχουμε σαφήνεια για το γεγονός. Θα κάνουμε τα πάντα, για να μπορέσουμε να καταπολεμήσουμε τον κίνδυνο μετάδοσης της ασθένειας στην Ευρωζώνη.

Είχαμε έναν μηχανισμό σταθεροποίησης, έχουμε καλούς αριθμούς για εξέλιξη της ανεργίας στα κράτη μέλη της Ευρωζώνης. Φυσικά, η Ελλάδα είναι μέρος της Ευρωζώνης. Είμαστε πρόθυμοι να κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο κάθε φορά, για να βοηθήσουμε την Ελλάδα. Τα επιμέρους θέματα πρέπει να τα δούμε βήμα προς βήμα. Η Βουλή συνεχίζει τις συζητήσεις της στην Αθήνα. Η έκπληξη και η ανησυχία είναι σήμερα πολύ μεγάλη. Δεν είναι μία καλή μέρα. Όμως στις κρίσεις καμία φορά, ενισχύεται η Ευρώπη.

 

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.