Σούπερ μάρκετ: Εντός της ημέρας η ΚΥΑ για το «μπλόκο» στις μαϊμού προσφορές προϊόντων – Τι θα αναφέρει

σούπερ μάρκετ

Εντός ημέρας αναμένεται να εκδοθεί η Κοινή Υπουργική Απόφαση για το «μπλόκο» που θα μπαίνει από σήμερα στις μαϊμού προσφορές προϊόντων στα σούπερ μάρκετ, ύστερα από τα τέσσερα νέα μέτρα κατά της ακρίβειας που εξειδίκευσε ο υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας.

Η εν λόγω απόφαση θα προβλέπει πως οποιαδήποτε εταιρεία κοινοποιήσει από σήμερα ανατίμηση σε προϊόν σε σούπερ μάρκετ, τότε  δεν θα έχει τη δυνατότητα να προχωρήσει μέσα στο επόμενο τρίμηνο σε προωθητική ενέργεια στο  προϊόν αυτό. Η απαγόρευση των προωθητικών ενεργειών  θα εφαρμοστεί  για το 2024.

Τα μέτρα

Μάλιστα τα μέτρα που θα αρχίσουν να εφαρμόζονται, σταδιακά, από σήμερα και εκτιμάται ότι τα αποτελέσματά τους θα φανούν από το Μάρτιο είναι τα εξής:

Οι συσκέψεις

Από σήμερα ξεκινούν οι συσκέψεις στο υπουργείο με τους εκπροσώπους της αγοράς για να ενημερωθούν για τα νέα μέτρα. Πρόκειται για δίκαια μέτρα, όπως υπογράμμισε ο υπουργός, για να λήξουν οι συνθήκες που επέτρεπαν να θολώνει ο ανταγωνισμός και δυσκόλευαν το κριτήριο του καταναλωτή να επιλέξει. Σύμφωνα με τον κ. Σκρέκα από τους ελέγχους της ΔΙΜΕΑ προκύπτει ότι η αγορά συμμορφώνεται, αλλά συνεχίζονται και εάν διαπιστωθεί ότι κάποιος είναι υπότροπος το πρόστιμο διπλασιάζεται. Όπως δήλωσε ο υπουργός από το Σεπτέμβριο, οπότε και κοινοποιούν οι εταιρείες τους νέους τιμοκαταλόγους διαπιστώνεται μείωση τιμών.

Exit mobile version