Σπίτι μου: Σήμερα αναμένεται να δημοσιευθεί η ΚΥΑ για τα φθηνά δάνεια-Τι θα αναφέρει

σπίτι

Σήμερα αναμένεται να δημοσιευθεί η Κοινή Υπουργική Απόφαση για το πρόγραμμα του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων «Σπίτι μου» στο πλαίσιο του οποίου θα χορηγηθούν χαμηλότοκα ή άτοκα δάνεια στους πολίτες ηλικίας 25-39 ετών που επιθυμούν να αγοράσουν κατοικία.

Υπενθυμίζεται πως το πρόγραμμα αυτό απευθύνεται στις παραπάνω ηλικίες με την προϋπόθεση το ετήσιο καθαρό εισόδημα:

Το ποσό όμως αυτό προσαυξάνεται 3.000 ευρώ για κάθε παιδί (κριτήρια επιδόματος θέρμανσης). Επίσης σημειώνεται πως το δάνειο καλύπτει το 90% της εμπορικής αξίας του ακινήτου με ανώτατο ποσό τις 150.000 ευρώ το οποίο έχει εμβαδόν έως 150 τ.μ. και η παλαιότητα του είναι τουλάχιστον 15 έτη με άδεια κατασκευής ως το 2007.

Τα  SOS που πρέπει να  γνωρίζετε

Δικαιούχοι

Δικαιούχοι του προγράμματος είναι όσοι πληρούν τις παρακάτω προϋποθέσεις:

Τα ακίνητα

Τα ακίνητα θα πρέπει να έχουν αξία έως 200.000 ευρώ, εμβαδόν έως 150 τ.μ. και η παλαιότητα τους θα πρέπει να είναι τουλάχιστον 15 έτη. Οι όροι για να χορηγηθούν τα δάνεια αυτά στους δικαιούχους  είναι οι εξής:

Κατά τη διάρκεια του δανείου απαγορεύεται και είναι αυτοδικαίως άκυρη οποιαδήποτε εμπράγματη σύμβαση που έχει ως αντικείμενο τη μεταβίβαση ή την επιβάρυνση του αποκτώμενου ακινήτου, πλην αυτής που απαιτείται για παροχή εξασφάλισης για το δάνειο, εκτός αν συναινούν η Δ.ΥΠ.Α. και το πιστωτικό ίδρυμα που χορηγεί το δάνειο.

Η πλατφόρμα και τα δικαιολογητικά

Σημειώνεται πως η σχετική πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων του προγράμματος αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία προς το τέλος του μήνα και πως τα πιστοποιητικά που θα πρέπει να επισυνάψουν οι ενδιαφερόμενοι είναι μεταξύ άλλων:

α) να υπάρχει ακίνητο ως 50 τ.μ., το οποίο προσαυξάνεται κατά 10 τ.μ. για κάθε μέλος της οικογένειας που συγκατοικεί με τον αιτούντα,

β) ο αιτών να διαθέτει πλήρη κυριότητα ή επικαρπία άνω του 50% σε άλλο ακίνητο και

γ) το ακίνητο να βρίσκεται στην ίδια Περιφερειακή Ενότητα με τον τόπο εργασίας του.

Exit mobile version