Σταϊκούρας: Η δήλωσή του για τη δεύτερη έκθεση Μεταπρογραμματικής Εποπτείας της Κομισιόν

υπουργείο Οικονομικών

Tα αποτελέσματα της 2ης Έκθεσης Μεταπρογραμματικής Εποπτείας για την Ελλάδα που δημοσίευσε η Κομισιόν σχολίασε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.

Νωρίτερα  στην 2η Έκθεση Μεταπρογραμματικής Εποπτείας για την Ελλάδα που δημοσίευσε η Κομισιόν αναφέρονταν πως η οικονομία της χώρας μας αναπτύχθηκε με σταθερούς ρυθμούς το 2022, παρόλο που αναμένεται να μετριαστεί φέτος και το 2024.

Παρά τη σχετικά μεγάλη δημοσιονομική στήριξη που δίνεται σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης, το πρωτογενές ισοζύγιο πήρε θετικό πρόσημο, καταγράφοντας το 2022 πρωτογενές πλεόνασμα 0,1% του ΑΕΠ, σημειώνεται στην έκθεση.

Η δήλωση Σταϊκούρα

«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δημοσίευσε σήμερα τη 2η Έκθεση Mεταπρογραμματικής Εποπτείας για την Ελλάδα.

Η Έκθεση:

«Η Έκθεση τονίζει ότι η Ελλάδα διατηρεί υψηλό απόθεμα ταμειακών διαθεσίμων και συνολικά διαπιστώνει ότι η χώρα μας μπορεί να εξυπηρετεί απρόσκοπτα το δημόσιο χρέος της. Τέλος, η Έκθεση επικροτεί την πρόοδο που καταγράφει η χώρα μας σε μια σειρά από τομείς όπως, μεταξύ άλλων, τις αποκρατικοποιήσεις, το Κτηματολόγιο και την εκκαθάριση των εκκρεμών αιτήσεων συνταξιοδότησης. Όλα τα παραπάνω συνιστούν ακόμα μία αναγνώριση και επιβεβαίωση της σκληρής, μεθοδικής και αποτελεσματικής προσπάθειας που όλοι μας – πολίτες και πολιτεία  καταβάλλουμε στο πεδίο της οικονομίας, μέσα σε ένα ρευστό διεθνές περιβάλλον που χαρακτηρίζεται από μεγάλες και διαδοχικές εξωγενείς κρίσεις. Προσπάθεια την οποία οι Ελληνίδες και οι Έλληνες επικρότησαν με την ψήφο τους την περασμένη Κυριακή. Προσπάθεια που είναι απαραίτητο να συνεχιστεί με την ίδια αποφασιστικότητα, χωρίς εφησυχασμό και με πλήρη επίγνωση των δυσκολιών. Είμαι βέβαιος ότι οι Ελληνίδες και οι Έλληνες θα επικυρώσουν, στις επικείμενες εκλογές, την εμπιστοσύνη τους στην ασκούμενη κυβερνητική πολιτική και στο πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας για την επομένη τετραετία, προκειμένου να καταστήσουμε την Ελλάδα ακόμα πιο ισχυρή και την οικονομία της πιο δυναμική, παραγωγική και κοινωνικά δίκαιη».

Exit mobile version