Συμμετοχή της EBRD στην εξαγορά της Εθνικής Ασφαλιστικής ζητά η Exin

Αίτημα προς την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD) για τη συμμετοχή της στην επένδυση εξαγοράς της Εθνικής Ασφαλιστικής, απηύθυνε η Exin Financial Services Holding.

Όπως επισημαίνει η Καθημερινή το αίτημα δεν έχει ακόμη απαντηθεί και εξετάζεται από τη διοίκηση της EBRD.

Το ποσοστό με το οποίο η EBRD ενδέχεται να συμμετάσχει στην επένδυση της Εθνικής Ασφαλιστικής, δεν έχει ακόμη διευκρινιστεί. Σε κάθε περίπτωση, εκτιμάται ότι θα είναι μικρό και σε μονοψήφιο ποσοστό και συγκεκριμένα κοντά στο 5% (με ανώτερο το 10%), συνεισφέροντας –εφόσον εγκριθεί- το αίτημα- περί τα 30 ή 40 εκατ. ευρώ.

Το αίτημα έγινε εν όψει της υποβολής του αιτήματος για την έγκριση της επένδυσης από την Τράπεζα της Ελλάδας, που δεν έχει ακόμη κατατεθεί αλλά αναμένεται έως τα τέλη του χρόνου.

Διευκρινίζεται ότι το αίτημα της Exin Financial Services Holding για συμμετοχή της EBRD στην επένδυση, δεν αφορά την εξασφάλιση χρηματοδότησης, δηλαδή δανείου για την εξαγορά της Εθνικής Ασφαλιστικής, αφού η τράπεζα δεν χορηγεί δάνεια τέτοιου τύπου.

Να σημειωθεί ότι το τίμημα για την εξαγορά του 75% της Εθνικής Ασφαλιστικής έχει συμφωνηθεί στα 718,3 εκατ. ευρώ και με βάση τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει το επενδυτικό όχημα της Exin, στο χρηματοδοτικό σχήμα θα συμμετέχουν οι Τζον Κάλαμος, Τζον Κουδούνης και Ματ Φέρφιλντ.

Από την πλευρά της Exin, αναφέρει η “Καθημερινή”, το αίτημα για στήριξη από την EBRD μέσω συμμετοχής της με ένα μικρό έστω ποσοστό στην Εθνική Ασφαλιστική, αποτελεί θεσμική εγγύηση για τη βιωσιμότητα της επένδυσης αλλά και την τήρηση όλων των αρχών της εταιρικής διακυβέρνησης.


Exit mobile version