Συνάντηση Δραγασάκη με Ντράγκι – Επιχείρηση ρευστότητα σε Φρανκφούρτη – Παρίσι – Βρυξέλλες

O Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης  Γιάννης Δραγασάκης θα συναντηθεί αύριο Τρίτη, στις 17:30, στη Φρανκφούρτη με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας  Μάριο Ντράγκι, παρουσία και του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών Ευκλείδη Τσακαλώτου, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές. 

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, αύριο στις 09:00 ο υπουργός Οικονομικών  Γιάνης Βαρουφάκης θα συναντηθεί στο Παρίσι, με τον Γάλλο ομόλογό του Μισέλ Σαπέν. Στη συνέχεια θα μεταβεί στις Βρυξέλες όπου θα συναντηθεί στις 14:30 με τον επίτροπο οικονομικών υποθέσεων Πιέρ Μοσκοβισί.

Όλες οι συναντήσεις έχουν ως τελικό στόχο την άμεση εξασφάλιση της αύξησης του ορίου έκδοσης εντόκων γραμματίων του δημοσίου ώστε να ξεπεραστεί το πρόβλημα ρευστότητα της ελληνικής οικονομία

 Οι κ.κ. Δραγασάκης και Τσακαλώτος, θα επιχειρήσουν να πείσουν το κ. Ντράγκι για την προσπάθεια της Αθήνας να βρεθεί το συντομότερο δυνατό κοντά σε συμφωνία. Παράλληλα θα ζητήσουν δύο πράγματα: αφενός η ΕΚΤ να μην προχωρήσει αύριο στην αναθεώρηση της έκπτωσης, με την οποία θα δέχεται εγγυήσεις από τις ελληνικές τράπεζες και αφετέρου για την ανάγκη αύξησης του ορίου εκδόσεων εντόκων γραμματίων. Tούτο, με δεδομένο ότι η καταβολή της δόσης των 7,2 δις ευρώ που εκκρεμεί από πέρυσι, θα γίνει όταν υπάρξει τελική συμφωνία με τους εταίρους και δανειστές.

Σε παράλληλη «τροχιά» ο υπουργός οικονομικών κ. Γιάνης Βαρουφάκης, θα επιχειρήσει να πείσει αύριο το πρωί το Γάλλο ομόλογό του κ. Μ. Σαπέν, για την πρόοδο του ελληνικού προγράμματος και το απόγευμα, στις Βρυξέλλες, τον επίτροπο αρμόδιο για οικονομικά θέματα κ. Πιέρ Μοσκοβισί, για την αναγκαιότητα μια πρώτης θετικής γνωμοδότησης για το ελληνικό πρόγραμμα, με στόχο να αλλάξει στάση και η ΕΚΤ.

Exit mobile version