Συντάξεις: Είναι επίσημο- αυξάνονται κατά 7,75% από την 1η Ιανουαρίου 2023 – Δείτε αναλυτικά παραδείγματα

συντάξεις

Την απόφαση για την αύξηση των κύριων συντάξεων κατά 7,75% από την 1η Ιανουαρίου 2023 υπέγραψαν ο υπουργός  Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων,  Κωστής  Χατζηδάκης
και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος  Σκυλακάκης.

Τυχόν διαφορές που θα προκύψουν μεταξύ των στοιχείων της Εισηγητικής Έκθεσης του προϋπολογισμού έτους 2023 και των αντίστοιχων στοιχείων που δημοσιεύει η Ελληνική Στατιστική Αρχή όσον αφορά:

α) το ετήσιο ποσοστό μεταβολής του ΑΕΠ και

β) το ποσοστό μεταβολής του μέσου ετήσιου Γενικού Δείκτη Τιμών Καταναλωτή λαμβάνονται υπόψη κατά τον καθορισμό του συντελεστή αύξησης των συντάξεων στην απόφαση των συντάξεων στην απόφαση που αφορά στο αμέσως επόμενο έτος και αποδίδονται.

Υπενθυμίζεται πως την αύξηση του 7,75%θα τη δουν 1.724.713 συνταξιούχοι. Από αυτούς, το 80%-85% θα δουν ακέραια την αύξηση της τάξεως του 7,75%, ενώ η συντριπτική πλειονότητα των υπολοίπων θα δει αυξήσεις που θα ξεπερνούν το 7% αναλόγως του ύψους της προσωπικής διαφοράς που διαθέτουν.

Τονίζεται επίσης πως πέραν της αύξησης του 7,75%, τις προηγούμενες ημέρες δόθηκαν επιπλέον αυξήσεις και οικονομικές ενισχύσει σε:

Συμπερασματικά, με τον συνδυασμό των παραπάνω αυξήσεων:

Συντάξεις: Πόσο θα αυξηθούν – Δείτε αναλυτικά παραδείγματα

Το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων παρέθεσε παραδείγματα με το πόσο θα αυξηθούν οι κύριες συντάξεις από το επόμενο έτος:

Παράδειγμα 1ο

Με μια αύξηση:

Παράδειγμα 2ο

Με διπλή αύξηση:

Παράδειγμα 3ο

Με διπλή αύξηση:

Παράδειγμα 4ο

Με τριπλή αύξηση:

Παράδειγμα 5ο

Με διπλή αύξηση:

Παράδειγμα 6ο

Αυξήσεις και ενίσχυση εισοδήματος παρά την ύπαρξη σημαντικής προσωπικής διαφοράς.

Διαβάστε ολόκληρη την εγκύκλιο για τις αυξήσεις στις συντάξεις  εδώ

 

Exit mobile version