Quantcast
Θα δοθούν αυξήσεις στις συντάξεις  τους επόμενους μήνες; - Τι απάντησε ο Χατζηδάκης - enikonomia.gr
share

Θα δοθούν αυξήσεις στις συντάξεις  τους επόμενους μήνες; – Τι απάντησε ο Χατζηδάκης

δημοσιεύτηκε:

Για το εάν θα υπάρξουν αυξήσεις στις συντάξεις τους επόμενους μήνες ρωτήθηκε από δημοσιογράφο στο Πρώτο Πρόγραμμα ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστής Χατζηδάκης. ” Στο τέλος της χρονιάς θα υπάρξει ξεπάγωμα συνολικό των αυξήσεων στις συντάξεις, βάσει των προβλέψεων της νομοθεσίας .Προβλέπεται με την υφιστάμενη νομοθεσία ένας υφιστάμενος μαθηματικός τύπος με βάση τον οποίο θα προσδιορίζεται αυτή η αύξηση” απάντησε ο κ. Χατζηδάκης.

Και συνέχισε λέγοντας ότι σε αυτό ” δεν υπάρχει παρέμβαση του υπουργού ή της κυβέρνησης. Η αύξηση που θα δοθεί έχει να κάνει με την αύξηση του πληθωρισμού με και την αύξηση του ΑΕΠ. Υπάρχει ένας μαθηματικός τύπος που τα συνδέει. Και στο τέλος προσδιορίζεται με αυτό τον τρόπο η αύξηση. Και επειδή αυτή συνδέεται με την αύξηση του ΑΕΠ και με την αύξηση του πληθωρισμού, θα την ξέρουμε στο τέλος της χρονιάς πόση ακριβώς θα είναι η αύξηση, διότι τώρα δεν ξέρουμε ποια θα είναι τα συγκεκριμένα μεγέθη”.

Ποιοι συνταξιούχοι έχουν λάβει έως τώρα αυξήσεις στις συντάξεις τους

Μεταξύ άλλων ανέφερε ποιοι συνταξιούχοι είχαν λάβει αυξήσεις με τον νόμο Βρούτση. “Υπήρξε μια αύξηση για πολλούς συνταξιούχους με τον νόμο Βρούτση, διορθώνοντας αδικίες του νόμου Κατρούγκαλου. Δηλαδή οι συνταξιούχοι που είχαν ασφαλιστικό χρόνο πάνω από 30 έτη, είδαν να αυξάνεται η σύνταξή τους μέχρι και σε ποσοστό 7% για κάποιους και αυτό αφορά 224.000 περιπτώσεις. Επίσης, άλλοι συνταξιούχοι, λόγω της παρέμβασης που έγινε στον ίδιο νόμο, οι λεγόμενοι εργαζόμενοι-συνταξιούχοι, είδαν το 40% της σύνταξή τους που έπαιρναν μέχρι τότε, να γίνεται 70%.Επίσης οι συνταξιούχοι είδαν μια αύξηση λόγω της μείωσης του εισαγωγικού φορολογικού συντελεστή από το 22% στο 9%. Άρα με διαφορετικούς τρόπους υπήρξε μια κάποια στήριξη ορισμένων ομάδων συνταξιούχων”.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.