Θεσσαλονίκη: «Ανάσα» για τους επαγγελματίες της εστίασης η εορταστική περίοδος

Ο καιρός ήταν σύμμαχος το τελευταίο διάστημα και η εστίαση πήρε μία ανάσα τις εορταστικές ημέρες στην Θεσσαλονίκη, καθώς οι επαγγελματίες του χώρου αντιμετωπίζουν υψηλό λειτουργικό κόστος.

Όπως λένε οι επαγγελματίες του χώρου, το συνολικό λειτουργικό κόστος σε σχέση με πέρσι έχει αυξηθεί μεσοσταθμικά πάνω από 40%. Στο ενεργειακό κόστος ήρθαν να προστεθούν και οι αυξήσεις στις πρώτες ύλες, όπως αναφέρει η ΕΡΤ.

Μέσα σε αυτό το περιβάλλον η κίνηση τις εορταστικές ημέρες ήταν μία ανάσα που χρειαζόταν η εστίαση. Για όσους βέβαια εργάζονται στην εστίαση οι ημέρες των γιορτών σημαίνουν περισσότερη εργασία.

Μετά τον αγιασμό των υδάτων οι Θεσσαλονικείς εκμεταλλεύτηκαν τον καλό καιρό για έναν καφέ ή φαγητό στο κέντρο της πόλης, και στα Λαδάδικα.

Exit mobile version