Τι θα γίνει με την ψηφιακή εκπαίδευση των στρατεύσιμων και τα tablet

Τουλάχιστον 100.000 στρατεύσιμοι για χρονική περίοδο τριών ετών θα εκπαιδευθούν μέσω του έργου “Πρόγραμμα Αναβάθμισης Ψηφιακών Δεξιοτήτων για στρατεύσιμους”, αριθμός που θα αυξηθεί δεδομένου ότι τόσο το υλικό όσο και το εκπαιδευτικό περιεχόμενο θα αποτελέσουν ιδιοκτησία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν και για την εκπαίδευση και άλλων ΕΣΣΟ στρατευσίμων μετά τη λήξη του προγράμματος.

Αυτό παρατηρούσαν αρμόδιες πηγές των Υπουργείων Εθνικής Άμυνας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης με αφορμή δημοσιεύματα σχετικά με τη χορήγηση tablet σε στρατευσίμους για την κάλυψη των εκπαιδευτικών αναγκών τους κατά τη διάρκεια της θητείας τους, στο πλαίσιο του Προγράμματος “Θητεία Ευκαιρία”, το οποίο θα τους ενισχύσει με τα κατάλληλα εφόδια για τη μετέπειτα επαγγελματική απασχόλησή τους ως πολίτες.

Οι ίδιες πηγές διευκρίνιζαν τα εξής :

α. Νο3 «Παροχή υπηρεσιών ελέγχου από ανεξάρτητο εξειδικευμένο φορέα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης για τη δόμηση του περιεχομένου των προγραμμάτων σπουδών και το παραγόμενο εκπαιδευτικό υλικό» (Προϋπολογισμού 200.000,00 ευρώ χωρίς ΦΠΑ)

β. Νο4 «Υλοποίηση υπηρεσίες διαλειτουργικότητας, παροχή υπηρεσιών φιλοξενίας, καλής λειτουργίας και εποπτείας του συστήματος διαχείρισης μάθησης Implementation & Interoperability Services for LMS Platform» (Προϋπολογισμού 751.500,00 ευρώ χωρίς ΦΠΑ),

γ. Νο6 «Υπηρεσίες ανεξάρτητων ελεγκτών για την πιστοποίηση των οροσήμων του έργου» (Προϋπολογισμού 20.000,00 ευρώ χωρίς ΦΠΑ),

Οι ίδιες πηγές των Υπουργείων Εθνικής Άμυνας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης υπενθύμιζαν τα εξής:

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Exit mobile version