Το σχέδιο για φθηνή στέγη—Άτοκα δάνεια για αγορά πρώτης κατοικίας σε νέους κάτω των 40 ετών

στέγη

Άτοκα δάνεια για την αγορά πρώτης κατοικίας από νέους κάτω των 40 ετών περιλαμβάνει το σχέδιο για φθηνή στέγη. Το Δημόσιο θα καλύπτει το 75% της αξίας του ακινήτου και το υπόλοιπο ποσό θα προέρχεται από τραπεζικό δανεισμό. Το εθνικό σχέδιο στέγασης προβλέπει επιδότηση ενοικίου με εισοδηματικά και κοινωνικά κριτήρια.

Της ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΣ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ

Στην τελική ευθεία βρίσκεται η ολοκλήρωση του τελικού σχεδίου χορήγησης φθηνών στεγαστικών δανείων σε νέους κάτω των 40 ετών, το οποίο θα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Το σχέδιο επεξεργάζεται το υπουργείο Eπικρατείας, οι επιτελείς του οποίου έχουν αναλάβει τον συντονισμό μεταξύ της κυβέρνησης και των τραπεζών. Οι διαβουλεύσεις μεταξύ των εμπλεκόμενων πλευρών έχουν ενταθεί τις τελευταίες δύο εβδομάδες και το αργότερο στις αρχές της επόμενης εβδομάδας αναμένεται, σύμφωνα με πηγές, να «κλειδώσουν» και οι τελευταίες λεπτομέρειες, ούτως ώστε το σχέδιο να παρουσιαστεί από τον πρωθυπουργό στην ομιλία του στη ΔΕΘ.

Σημαντικό ρόλο στην υλοποίηση του σχεδίου θα διαδραματίσει η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (πρώην ΟΑΕΔ).

Το πρόγραμμα

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της Realnews, το κονδύλι που θα διαθέσει το Δημόσιο για τη στεγαστική στήριξη των συγκεκριμένων ηλικιακών ομάδων αναμένεται να διαμορφωθεί στα 700 εκατ. ευρώ και τα δάνεια θα είναι συγχρηματοδοτούμενα ως εξής:

Άλλες δράσεις

Το πρόγραμμα στέγασης, με αιχμή τους νέους, θα περιλαμβάνει και άλλες δράσεις και θα χρηματοδοτηθεί στο σύνολό του από το αποθεματικό του Ενιαίου Λογαριασμού για την Εφαρμογή Κοινωνικής Πολιτικής, το οποίο ξεπερνά το 1,5 δισ. ευρώ και βρίσκεται στη διάθεση του τ. ΟΑΕΔ.

Όπως έχει γράψει η «R», οι υπόλοιπες δράσεις-παρεμβάσεις με στόχο τη στήριξη μεγαλύτερων ομάδων του πληθυσμού, οι οποίες θα ολοκληρώνουν το εθνικό σχέδιο στέγασης για δικαιούχους κάτω των 40 ετών, είναι οι εξής:

Διαβάστε εδώ ολόκληρο το δημοσίευμα της Realnews

 

Exit mobile version