Τσακαλώτος: Έχουμε μια εβδομάδα για την ολοκλήρωση των προαπαιτούμενων

Σε διαβεβαιώσεις ότι «υπάρχει σημαντική πρόοδος στις διαπραγματεύσεις» της Ελλάδας με τους διεθνείς πιστωτές της αναφορικά με τα σημεία που δεν υπάρχει ακόμα συμφωνία προχώρησε μετά τη λήξη του σημερινού Eurogroup ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Ο κ. Τσακαλώτος εξέφρασε την εκτίμηση ότι «τα εναπομείναντα θέματα κλείνουν τις επόμενες μέρες», αναφερόμενος κυρίως στο κρίσιμο ζήτημα των κόκκινων δανείων και των πλειστηριασμών α’ κατοικίας.

Ο κ. Τσακαλώτος τόνισε επίσης πως οι δανειστές εμφανίζονται ικανοποιημένοι με την πρόοδο μέχρι στιγμής, παρά το γεγονός ότι υπήρξε κάποια καθυστέρηση.

Αναφερόμενος στις ελληνικές τράπεζες, ο κ. Τσακαλώτος επεσήμανε ότι η ανακεφαλαιοποίηση θα χρειαστεί λιγότερα χρήματα από το αναμενόμενο.

Παράλληλα ο υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι «την επόμενη εβδομάδα θα υπάρξει νέα συνεδρίαση Ελλάδας – δανειστών σε επίπεδο EuroWorking Group» όπου αναμένεται και η τελική συμφωνία των δύο πλευρών.

Ο κ. Τσακαλώτος καταλήγοντας υπογράμμισε ότι «έχουμε μία εβδομάδα για την ολοκλήρωση των προαπαιτούμενων μέτρων» προκειμένου να ξεκλειδώσει η δόση των 2 δισ. ευρώ.

Exit mobile version