Υπ. Εσωτερικών: Σύσκεψη για τη βιωσιμότητα του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι»

Η βιωσιμότητα του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» βρέθηκε στο επίκεντρο της ευρείας σύσκεψης που συγκάλεσε ο Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Τη σύσκεψη απασχόλησε η ανάγκη συνέχισης του προγράμματος και η σύμβαση εργασίας των εργαζομένων. Κοινός τόπος όλων υπήρξε η αναγνώριση της χρησιμότητας του προγράμματος και η ανάγκη συνέχισης του, ενώ κατέστη γνωστό πως έχει δημιουργηθεί Ομάδα Διοίκησης Έργου (ΟΔΕ) με την συμμετοχή των συναρμόδιων φορέων και εργαζομένων.

Η ΟΔΕ θα συνεδριάσει τις επόμενες ημέρες, με στόχο τέλη Οκτωβρίου να έχει καταλήξει σε προτάσεις που θα συζητηθούν εκ νέου στο προσεχές χρονικό διάστημα.

Στη συνάντηση συμμετείχαν η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Θεανώ Φωτίου, ο υφυπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μπαλάφας, ο γενικός γραμματέας Εσωτερικών Κώστας Πουλάκης και ο γενικός διευθυντής της ΚΕΔΕ, Βαγγέλης Πάνου.

Η κ. Φωτίου από την πλευρά της, διαβεβαίωσε τους εργαζόμενους ότι η κυβέρνηση θα εξαντλήσει κάθε περιθώριο προκειμένου αυτοί να διασφαλιστούν, υπογραμμίζοντας την τεράστια συμβολή του «Βοήθεια στο Σπίτι» στην ανακούφιση και την διευκόλυνση των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων.

Exit mobile version