Quantcast
Ο Τραμπ θα υπερασπιστεί τους Αμερικανούς παραγωγούς γαλακτομικών προϊόντων - enikonomia.gr
share

Ο Τραμπ θα υπερασπιστεί τους Αμερικανούς παραγωγούς γαλακτομικών προϊόντων

δημοσιεύτηκε:

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ υποσχέθηκε ότι θα υπερασπιστεί τους Αμερικανούς παραγωγούς γαλακτομικών προϊόντων, οι οποίοι έχουν πληγεί από τα μέτρα εμπορικού προστατευτισμού που εφαρμόζει ο Καναδάς. Οι δηλώσεις του Τραμπ έγιναν στη διάρκεια επίσκεψης που πραγματοποίησε σε μονάδα παραγωγής γαλακτομικών προϊόντων στο Ουισκόνσιν.

Ο τομέας παραγωγής γαλακτομικών προϊόντων του Καναδά προστατεύεται μέσω της επιβολής υψηλών δασμών εισαγωγής στα αμερικανικά γαλακτοκομικά προϊόντα. Παράλληλα, εφαρμόζονται μέτρα ελέγχου της εγχώριας γαλακτοκομικής παραγωγής, στο πλαίσιο των μέτρων υποστήριξης των τιμών, προς τους γαλακτοπαραγωγούς του Καναδά.

Ο Καναδάς έχει συχνά δεχτεί την κριτική και τα αρνητικά σχόλια άλλων χωρών παραγωγής γαλακτομικών προϊόντων για τα μέτρα προστατευτισμού της παραγωγής του.

“Θα υποστηρίξουμε τους δικούς μας παραγωγούς γαλακτομικών προϊόντων, καθώς στον Καναδά εφαρμόζονται μη δίκαιες εμπορικές πρακτικές κατά των παραγωγών μας” δήλωσε χαρακτηριστικά ο Τραμπ.

Ο Αμερικανός πρόεδρος δεν γνωστοποίησε με λεπτομέρεια τα μέτρα που σκέφτεται να λάβει τονίζοντας ότι θα ζητήσει εξηγήσεις από την καναδική κυβέρνηση για το ζήτημα που έχει προκύψει σχετικά με την άνιση μεταχείριση των Αμερικανών γαλακτοπαραγωγών.

“Πρόκειται για ένα άλλο παράδειγμα μιας μονομερούς εμπορικής συμφωνίας που εφαρμόζεται σε βάρος των ΗΠΑ, ενώ αυτό δεν θα εξακολουθήσει να συμβαίνει για μεγάλο χρονικό διάστημα,” τόνισε, σύμφωνα με το ΑΠΕ, ο Τραμπ.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.