Quantcast
Bloomberg: Οι οδηγοί εξακολουθούν να συμπαθούν τη VW - enikonomia.gr
share

Bloomberg: Οι οδηγοί εξακολουθούν να συμπαθούν τη VW

δημοσιεύτηκε:

Το σκάνδαλο του ομίλου VW φαίνεται πως δεν επηρέασαν τις πωλήσεις των γερμανικών αυτοκινήτων καθώς οι αριθμοί του Σεπτεμβρίου δείχνουν πως ο όμιλος συνεχίζει την υγιή ανάπτυξη στην Ευρώπη αναφέρει το Bloomberg.

Μάλιστα το δημοσίευμα αναφέρει χαρακτηριστικά πως οι αγοραστές φαίνεται να αψηφούν το σκάνδαλο του VW Group και να οφελούνται από τις γενναίες εκπτώσεις που κάνει η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία.

Παράλληλα το σκάνδαλο του ομίλου VW «ακυρώνει» και τον γνωστό επενδυτή Warren Buffett ο οποίος είχε αναφέρει χαρακτηριστικά πως: «Χρειάζονται 20 χρόνια για να χτίσεις μια καλή φήμη και μόλις πέντε λεπτά για να την καταστρέψεις».

Τα στοιχεία των πωλήσεων Σεπτεμβρίου για τον όμιλο VW μόνο απογοητευτικά δεν είναι καθώς σημείωσε αύξηση 9,8% στις πωλήσεις νέων ΙΧ στην ΕΕ σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2014. Ειδικότερα η VW κατέγραψε αύξηση 8,3%, η Audi και η Skoda πάνω από 10% ενώ η Porsche αύξηση σε ποσοστό 50% τις πωλήσεις της.

Πάντως ο όμιλος VW κάνει ότι μπορεί ώστε να στηρίξει τη φήμη της πραγματοποιώντας μεγάλες εκπτώσεις και δίνοντας επιπλέον κίνητρα στους αντιπροσώπους της.

Στις ΗΠΑ οι αντιπρόσωποι λαμβάνουν επιπλέον 1.500 δολάρια για την πώληση κάθε αυτοκινήτου του ομίλου ενώ στους ιδιοκτήτες VW παρέχεται επιπλέον έκπτωση 2.000 δολαρίων για την απόκτηση κάποιου νέου μοντέλου.

Στην Γερμανία σύμφωνα με αναλυτές προσφέρουν εκπτώσεις έως και 21% από τις αρχικές τιμές τιμοκαταλόγου για να διατηρήσουν τις πωλήσεις του VW Group σε υψηλά επίπεδα.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.