Quantcast
Bloomberg: Πολύ κοντά στη νίκη και την παραμονή στην εξουσία ο ΣΥΡΙΖΑ - enikonomia.gr
share

Bloomberg: Πολύ κοντά στη νίκη και την παραμονή στην εξουσία ο ΣΥΡΙΖΑ

δημοσιεύτηκε:

Το Bloomberg δίνει μεγάλη σημασία στις ελληνικές εκλογές και δημοσίευσε ταχύτατα τα ευρήματα του exit poll, που καταλήγει στο συμπέρασμα ότι με βάση αυτά ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι και πάλι στην εξουσία κερδίζοντας τις εκλογές για δεύτερη φορά σε οκτώ μήνες.

Το Bloomberg στέκεται στο γεγονός ότι το υψηλότερο ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ με βάση τα exit poll θα είναι 34%, ενώ της ΝΔ 32,5%, αλλά και ότι η Χρυσή Αυγή θα είναι στην τρίτη θέση με ποσοστό που θα κυμαίνεται από 6,5% ως 8%.

Ό,τι και να γίνει, βέβαια, αρχίζει μία περίοδος διαπραγματεύσεων με τα μικρότερα κόμματα.

Σε αντίθεση με τον Ιανουάριο που ο ΣΥΡΙΖΑ ήρθε στην εξουσία υποσχόμενος ένα πρόγραμμα κόντρα στη λιτότητα, αυτή τη φορά ο κυβερνητικός συνασπισμός θα έχει μικρά περιθώρια ελιγμών.

Γιατί οι μεταρρυθμίσεις είναι απαραίτητες, προκειμένου να εκταμιευτεί το πακέτο των 86 δισ. ευρώ, μέρος των οποίων θα διατεθεί για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Αυτή ήταν η έκτη εκλογική αναμέτρηση από το 2009, αν υπολογιστεί και το δημοψήφισμα, ενώ τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ, όσο και η ΝΔ έχουν δεσμευτεί ότι θα εφαρμόσουν τους όρους του προγράμματος.

Οι επενδυτές έχουν αρχίσει να δείχνουν ξανά εμπιστοσύνη στην Ελλάδα, δείγμα ότι τα χειρότερα πέρασαν και τα κρατικά ομόλογα έκαναν τα μεγαλύτερα γυρίσματα στην ευρωζώνη τον τελευταίο μήνα και το χρηματιστήριο κάνει ράλι.

Τo exit poll δείχνει τον ΣΥΡΙΖΑ μεταξύ 30 και 34% και τη ΝΔ μεταξύ 28,5 ως 32,5%.

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.