Quantcast
Bloomberg: Υποχωρούν οι ανησυχίες των επενδυτών για τις εκλογές - enikonomia.gr
share

Bloomberg: Υποχωρούν οι ανησυχίες των επενδυτών για τις εκλογές

δημοσιεύτηκε:

Στην Ελλάδα είναι στραμμένο το βλέμμα της Ευρώπης, λίγες ώρες πριν τις εκλογές που έχουν αναζωπυρώσει τους φόβους για νέο κύμα κρίσης στην Ευρωζώνη, αναφέρει σε σημερινό δημοσίευμά του το Bloomberg.

Όπως σημειώνει το διεθνές πρακτορείο, τόσο οι μετοχές όσο και τα ομόλογα στην Ελλάδα κατέγραψαν ράλι την Παρασκευή, γεγονός που υποδεικνύει ότι οι ανησυχίες των επενδυτών για την επόμενη ημέρα των εκλογών έχουν αρχίσει να υποχωρούν.

«Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις υποδηλώνουν νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος όμως θα κληθεί κατά πάσα πιθανότητα να σχηματίσει κυβέρνηση συνεργασίας», επισημαίνουν οι αναλυτές της Barclays, Francois Cabau και Huw Worthington.

«Το Ποτάμι θα μπορούσε να είναι μια στρατηγική επιλογή σε αυτό», κάτι που αυξάνει τις πιθανότητες συμβιβασμών εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ, προσθέτουν οι αναλυτές.

Όπως επισημαίνει το Bloomberg, η παράταση του ελληνικού προγράμματος διάσωσης εκπνέει στα τέλη Φεβρουαρίου και υπό την απειλή της εξάντλησης της ρευστότητας έως τα τέλη Ιουνίου, τα χρονικά περιθώρια της νέας κυβέρνησης για διαπραγμάτευση με τους εταίρους της θα είναι πολύ περιορισμένα.

Όπως δήλωσε την Παρασκευή στην τηλεόραση του Bloomberg ο ευρωπαίος επίτροπος της ΕΕ επί οικονομικών θεμάτων, PierreMoscovici, «ο [ελληνικός] λαός θα πρέπει να επιλέξει ελεύθερα αυτόν που θέλει.

Είμαι αρκετά πεπεισμένος ότι η Ευρωζώνη είναι σε θέση να ανταπεξέλθει σε όποια πολιτική και οικονομική κατάσταση προκύψει», διεμήνυσε ο αξιωματούχος της ΕΕ, τονίζοντας ότι «δεν αισθάνομαι ότι υφίσταται κίνδυνος ή θέληση για Grexit».

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.