Quantcast
Gazprom- Ευρώπη: Νέα στοιχεία για την παροχή ρωσικού φυσικού αερίου μέσω Ουκρανίας - Τι σηματοδοτεί το κλείσιμο του Nord Stream - enikonomia.gr
share

Gazprom- Ευρώπη: Νέα στοιχεία για την παροχή ρωσικού φυσικού αερίου μέσω Ουκρανίας – Τι σηματοδοτεί το κλείσιμο του Nord Stream

δημοσιεύτηκε:

Ανακοίνωση για την παροχή  ρωσικού φυσικού αερίου προς την Ευρώπη μέσω Ουκρανίας εξέδωσε η  Gazprom.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η εταιρεία,  η παροχή φυσικού αερίου προς την Ευρώπη μέσω του σημείου εισαγωγής Σουντζά στην Ουκρανία καταγράφηκε σήμερα στα 42,15 εκατομμύρια κυβικά μέτρα (mcm), έναντι 42,1 εκατομμυρίων κυβικών μέτρων χθες.

Μία αίτηση για την παροχή ρωσικού φυσικού αερίου μέσω του σημείου εισαγωγής Σοκράνοβκα, απορρίφτηκε ξανά από την Ουκρανία, σύμφωνα με ανακοίνωση της Gazprom.

Τι σημαίνει το  προσωρινό κλείσιμο του αγωγού Nord Stream για το φυσικό αέριο-  Όλα όσα είπε  ο Ιταλός υπουργός Οικολογικής Μετάβασης, Ρομπέρτο Τσινγκολάνι:

Ο  Ιταλός υπουργός Οικολογικής Μετάβασης, Ρομπέρτο Τσινγκολάνι μίλησε στο τηλεοπτικό δίκτυο Sky Italia για το προσωρινό κλείσιμο του  αγωγού  Nord Stream. «Ο αγωγός Nord Stream, όπως ανακοίνωσε η Ρωσία, θα μείνει κλειστός επί δύο εβδομάδες, για λόγους συντήρησης. Αυτό σημαίνει ότι θα υπάρξει ακόμη λιγότερο φυσικό αέριο και οι τιμές θα αυξηθούν», σημείωσε και πρόσθεσε:  «Η αγορά του αερίου είναι κερδοσκοπική και θα γίνει μια νέα προσπάθεια, όσο γίνεται, μεγαλύτερης αποθήκευσης».

Ο Ρομπέρτο Τσινγκολάνι, τέλος, τόνισε ότι «η Ιταλία έχει καλύψει το 60% της δυνατότητας αποθήκευσης αερίου και θέλει να φτάσει στο 90%. Ένα ποσοστό που, σύμφωνα με την κυβέρνηση της Ρώμης, αποτελεί έναν ρεαλιστικό στόχο».

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.