Φυσικό αέριο: Άνοδος για την τιμή του μετά τις ανακοινώσεις της Φον Ντερ Λάιεν

φυσικό αέριο

φυσικό αέριο

Αυξήθηκε η τιμή του φυσικού αερίου μετά τα μέτρα πουν ανακοίνωσε η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης στην Ευρώπη. 

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα η πρόεδρος της Κομισιόν πρότεινε μεταξύ άλλων να μπει πλαφόν στα έσοδα των ηλεκτροπαραγωγών ΑΠΕ,  να δημιουργηθεί  ” Ευρωπαϊκή  Τράπεζα Υδρογόνου” ενώ την ίδια ώρα δεν είπε κάτι για επιβολή πλαφόν στην τιμή του ρωσικού  φυσικού αερίου.

Σύμφωνα με το barchart.com, η τιμή του φυσικού αερίου ξεπέρασε τα 300 ευρώ τη μεγαβατώρα καθώς “σκαρφάλωσε”  στα 321.414  ευρώ.  Πάντως η πιο υψηλή τιμή που κατέγραψε εντός της ημέρας το φυσικό αέριο, ήταν στα 324 ευρώ. Η τιμή του χθες ήταν στα 292. 1 50 ευρώ.

Δείτε παρακάτω το σχετικό πίνακα 

Η  Ευρώπη  έχει εξασφαλίσει από νωρίς  αποθέματα  φυσικού αερίου κατά 80% έως τον Νοέμβριο

Σύμφωνα με το Reuters,  τις προηγούμενες ημέρες οι τιμές του φυσικού αερίου κινούνταν σε πτωτικά επίπεδα καθώς βρισκόταν στο τραπέζι της ΕΕ η επιβολή πλαφόν στην τιμή του.  Μπορεί η Ευρώπη να έχει εξασφαλίσει από νωρίς αποθέματα φυσικού αερίου  80% έως τον Νοέμβριο,  ωστόσο υπάρχουν ανησυχίες στην αγορά σχετικά με το θέμα της  προσφοράς του  φυσικού αερίου  για τον προσεχή χειμώνα.

 

Exit mobile version