Quantcast
Γαλλία: Διευρύνονται τα προβλήματα στον ανεφοδιασμό των πρατηρίων καυσίμων - enikonomia.gr
share

Γαλλία: Διευρύνονται τα προβλήματα στον ανεφοδιασμό των πρατηρίων καυσίμων

δημοσιεύτηκε:

Περίπου το 1/3 των σταθμών καυσίμων στη Γαλλία αντιμετώπισαν σήμερα προβλήματα εφοδιασμού έναντι του 21% που είχαν προβλήματα την προηγούμενη ημέρα, όπως ανακοίνωσε το γραφείο της υπουργού Ενέργειας, καθώς οι απεργίες σε μερικά από τα μεγαλύτερα διυλιστήρια της χώρας συνεχίζονται στη χώρα.

Η Γαλλία αποδέσμευσε περισσότερες ποσότητες καυσίμων από τα στρατηγικά αποθέματά της και αύξησε τις εισαγωγές της, όπως ανέφερε σε μία ανακοίνωσή της η υπουργός Ενέργειας Ανιές Πανιέ-Ρουνασέ, προσθέτοντας ότι: “Αυτές οι πρόσθετες ποσότητες θα επιτρέψουν την βελτίωση της κατάστασης στη διάρκεια της αυριανής ημέρας”.

Ο γαλλικός ενεργειακός όμιλος TotalEnergies πρότεινε διαπραγματεύσεις για την ετήσια αύξηση μισθών να αρχίσουν αυτό το μήνα, αντί για το Νοέμβριο, προκειμένου να τερματιστούν οι απεργιακές κινητοποιήσεις που συνεχίζουν να περιορίζουν την παραγωγή καυσίμων και τον ανεφοδιασμό της αγοράς.

Τα διυλιστήρια της Total στη Νορμανδία, στο Feyzin (Νότια Γαλλία), στην Mède (Νότια Γαλλία) και η αποθήκη καυσίμων στην Flandres (Δουνκέρκη) δεν λειτουργούν, λόγω της απεργίας. Επίσης δυο διυλιστήρια της αμερικάνικης Esso-ExxonMobil στη Νορμανδία και στο Fos-sur-Mer (Μασσαλία) δεν λειτουργούν επίσης.

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.