Quantcast
Gazprom: Άλμα στις εξαγωγές τον Ιανουάριο - enikonomia.gr
share

Gazprom: Άλμα στις εξαγωγές τον Ιανουάριο

δημοσιεύτηκε:

Η ρωσική Gazprom αναμένει να εισπράξει φέτος 35 δις. δολάρια έναντι 30 δις. πέρυσι μέσω της εξαγωγής φυσικού αερίου, όπως ανακοίνωσε ο αναπληρωτής πρόεδρος, Αλεξάντερ Μεντβέντεφ.

“Στο τέλος, πάντα θέλουμε να μιλάμε για θετικά στοιχεία: Το 2016 λάβαμε πάνω από 30 δις. δολάρια και υπάρχουν οι ευκαιρίες ώστε να αυξηθεί το ποσό σε τουλάχιστον 35 δις. φέτος”, τόνισε σχετικά.

Παράλληλα, έγινε γνωστό ότι η Gazprom πέτυχε νέο ρεκόρ εξαγωγών τον φετινό Ιανουάριο σε χώρες πλην της πρώην Σοβ. Ένωσης, καθώς εξήγαγε 19,1 δις. κ.μ. αερίου, 26% περισσότερα από ότι τον αντίστοιχο περσινό μήνα. Όπως είναι φυσικό, το κύμα ψύχους που έπληξε την Ευρώπη οδήγησε σε αύξηση των αναγκών για αέριο για τους σκοπούς της θέρμανσης και ηλεκτροπαραγωγής. Η Ευρώπη κάλυψε τις παραπάνω ανάγκες της κυρίως μέσω αερίου από αγωγούς, παρά LNG, όπως ανέφερε το ινστιτούτο ενεργειακών σπουδών της Οξφόρδης.

Όσον αφορά τις επιμέρους εξαγωγές των Ρώσων τον Ιανουάριο, η άνοδος υπήρξε ως εξής: Γερμανία +23,2%, Ιταλία +48,2%, Γαλλία +68,1%, Αυστρία +123,5%.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι μέσα στο 2016 η Gazprom εξήγαγε 179,3 δις. κ.μ. στην Ευρώπη και αν κρίνουμε από την αρχή του 2017 είναι πιθανό να φτάσει φέτος σε αντίστοιχο αριθμό ή και να τον ξεπεράσει.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.