Quantcast
Gazprom: Νέα χώρα διέλευσης φυσικού αερίου η Τουρκία - enikonomia.gr
share

Gazprom: Νέα χώρα διέλευσης φυσικού αερίου η Τουρκία

δημοσιεύτηκε:

Την οριστική απόφαση της Gazprom να εγκαταλείψει τόσο την δημιουργία του South Stream όσο και τις διαπραγματεύσεις για διέλευση του φυσικού αερίου μέσω της Ουκρανίας, ανακοίνωσε ο επικεφαλής της ρωσικής εταιρείας, Αλεξέι Μίλερ. Όπως επεσήμανε σε δηλώσεις του, η Τουρκία θα είναι πλέον η νέα δίοδος για την είσοδο του ρωσικού φυσικού αερίου στην Ευρώπη, αλλά και τις γύρω περιοχές.

«Ο ρόλος της Ουκρανίας ως χώρας διέλευσης θα εκμηδενιστεί. Οι αποστολές φυσικού αερίου προς την Ευρώπη θα γίνονται από εναλλακτικές οδούς» ανέφερε ο Αλεξέι Μίλερ μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «Rossiya 24» και συμπλήρωσε: «Λάβαμε απλώς μία οριστική απόφαση για την δημιουργία εναλλακτικών οδών για τους αγωγούς. Η Ρωσία ποντάρει στην Τουρκία, τον νέο στρατηγικό της εταίρο στον τομέα του φυσικού αερίου».

Ο επικεφαλής της Gazprom εξήγησε τη σημασία που θα έχει η συνεργασία της Ρωσίας με την Τουρκία στον τομέα αυτό: «Η Τουρκία θα γίνει μία μεγάλη χώρα διέλευσης: περισσότερα από 50 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου θα διέρχονται από το έδαφός της». 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.