Γερμανία: Ισοσκελισμένος προϋπολογισμός μετά από 46 χρόνια

Με μεγάλη πλειοψηφία πέρασε από την ομοσπονδιακή Βουλή της Γερμανίας, την Bundestag, το σχέδιο του εθνικού προϋπολογισμού για το 2015. Μετά από 46 χρόνια, ο γερμανικός προϋπολογισμός είναι ισοσκελισμένος, σχέδιο που υπεψηφίστηκε από 474 βουλευτές και καταψηφίστηκε από 113, με μόλις μία καταγεγραμμένη αποχή.

Ο Γερμανός  Υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, μιλώντας στην δημόσια γερμανική ραδιοφωνία, επεσήμανε πως ο ισοσκελισμένος προϋπολογισμός του 2015 συνιστά δέσμευση για το μέλλον καθώς όπως υπογράμμισε: «όλοι μας θα έχουμε μέτρο σύγκρισης, ακόμη και οι κυβερνήσεις που θα διαδεχθούν τη σημερινή. Η τήρηση της δέσμευσης που αναλαμβάνουμε θα είναι δύσκολη».

Η προώθηση ενός σχεδίου ισοσκελισμένου προϋπολογισμού αποτελούσε προτεραιότητα της Γερμανίδας καγκελαρίου. Η Άνγκελα Μέρκελ είχε μάλιστα δηλώσει ρητά πως ακόμη για το πρόγραμμα επενδύσεων ύψους 10 δισεκατομμυρίων ευρώ, το οποίο έχει εισηγηθεί ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε για την τόνωση της γερμανικής οικονομίας, δεν πρόκειται να επηρεάσει επιβαρυντικά το στόχο του ισοσκελισμένου προϋπολογισμού.

Exit mobile version