Γκίγκολντ: «Τέχνασμα του μάρκετιγκ» η μείωση του εταιρικού φόρου από τον Όσμπορν

«Ξεκάθαρο τέχνασμα του μάρκετινγκ» προκειμένου να προλάβει την φυγή των διεθνών ομίλων από τη χώρα του, χαρακτηρίζει ο πράσινος Γερμανός ευρωβουλευτής την εξαγγελία του Βρετανού υπουργού Οικονομικών Τζώρτζ Οσμπορν για τεράστια μείωση του εταιρικού φόρου. Με αυτόν τον τρόπο η Μ. Βρετανία προσπαθεί να αποσπάσει την προσοχή από τις συνέπειες της εξόδου από την Ε.Ε., είπε σε συνέντευξή του δημόσιο γερμανικό ραδιόφωνο (DLF) ο Σβεν Γκίγκολντ.

O πράσινος πολιτικός πρόσθεσε ότι πολλές επιχειρήσεις φορολογούνται ήδη με χαμηλό φορολογικό συντελεστή στη Μ. Βρετανία. Η Ε.Ε. πρέπει να εκμεταλλευτεί την αποχώρησή της για να σταματήσει την φοροαποφυγή των μεγάλων εταιρειών. ” Χρειαζόμαστε μια κοινή φορολογική πολιτική”. Ενας ελάχιστος φορολογικός συντελεστής είναι αναγκαίος και αυτό καθίσταται ευκολότερο χωρίς τους Βρετανούς.

Η εξαγγελία της Μ. Βρετανίας να μειώσει τον φορολογικό συντελεστή πρέπει να ερμηνευθεί ως ένα μήνυμα για εσωτερική κατανάλωση. Πρόκειται για ένα τέχνασμα του μάρκετιγκ : “Η Μ. Βρετανία είναι ήδη ο μεγαλύτερος φορολογικός παράδεισος στον κόσμο”.

Ο πράσινος ευρωβουλευτής προειδοποίησε τέλος τους βρετανούς πολιτικούς να μην δίνουνε απατηλές υποσχέσεις, διότι όποιος υπόσχεται ελευθερία διακίνησης αγαθώνν και κεφαλαίων, όχι όμως και ανθρώπων, υπόσχεται κάτι αβάσιμο.


Exit mobile version