Η Midea αυξάνει άνω του 70% τη συμμετοχή της στη γερμανική Kuka

Η κινεζική εταιρεία κατασκευής οικιακών συσκευών Midea ανακοίνωσε ότι είναι έτοιμη να αυξήσει πάνω από τo 70% τη συμμετοχή της στη γερμανική εταιρεία κατασκευής ρομπότ Kuka.

Έως χθες, επενδυτές που κατέχουν το 56,79% των μετοχών της Kuka είχαν αποδεχθεί την προσφορά της Midea για την αγορά τους, αναφέρει η κινεζική εταιρεία στην ανακοίνωσή της.

Η Midea κατέχει ποσοστό 13,5% των μετοχών της Kuka και θέλει να αποκτήσει τουλάχιστον 30%. Μαζί με τις μετοχές που θα αποκτήσει μετά την προσφορά, η Midea θα κατέχει το 70,29% της γερμανικής εταιρείας.

Η κινεζική εταιρεία ανακοίνωσε την προσφορά της, που προβλέπει ποσό 115 ευρώ ανά μετοχή, στις 16 Ιουνίου. Η προσφορά ισχύει έως αύριο (15 Ιουλίου).

Για να περιορίσει τις πιθανές ανησυχίες για την εξαγορά, η Midea δεσμεύθηκε να διατηρήσει την ανεξαρτησία της Kuka, δηλώνοντας ότι δεν έχει σχέδια να επιδιώξει μία συμφωνία κυριαρχίας ή να βγάλει την εταιρεία από το Χρηματιστήριο. Δήλωσε, επίσης, ότι δεν θα αλλάξει την έδρα της Kuka ούτε θα μειώσει το προσωπικό της.

Η Kuka, που είναι μία από τις τέσσερις μεγαλύτερες εταιρείες ρομποτικής στον κόσμο, ιδρύθηκε το 1898 με έδρα το ‘Αουγκσμπουργκ και έχει 12.000 εργαζόμενους.


Exit mobile version