Ύποπτη για συνέργεια σε σκάνδαλο διαφθοράς η πρόεδρος της Νότιας Κορέας

Νοτιοκορεάτες εισαγγελείς ανακοίνωσαν σήμερα ότι απήγγειλαν επίσημα κατηγορίες σε βάρος μιας φίλης της προέδρου της Νότιας Κορέας Παρκ Γκουν-χίε και ενός πρώην ανώτερου συνεργάτη της που εμπλέκονται στο σκάνδαλο διαφθοράς το οποίο ταλανίζει την κυβέρνησή της.

Η 60χρονη Τσόι Σουν-σιλ, παλιά φίλη της Παρκ και κεντρικό πρόσωπο του σκανδάλου διαφθοράς, η οποία συνελήφθη στις αρχές Νοεμβρίου, και ένας πρώην βοηθός της προέδρου, ο Αν Τσιονγκ-μπουν, κατηγορούνται για κατάχρηση εξουσίας καθώς ασκούσαν μεγάλες πιέσεις σε βιομηχανικούς ομίλους για να αποσπούν αστρονομικά ποσά τα οποία προορίζονταν για ιδρύματα που βρίσκονται στο επίκεντρο του σκανδάλου, δήλωσε ο επικεφαλής της εισαγγελίας της Σεούλ Λι Γιουνγκ.

Ο Λι είπε ότι η εισαγγελία πιστεύει ότι η Παρκ είχε ρόλο συνεργού στην υπόθεση και ότι θα συνεχίσει την έρευνα σε βάρος της.

Ένα χρόνο πριν από τη λήξη της θητείας της, η θέση της προέδρου γίνεται ακόμη πιο επισφαλής, καθώς η εισαγγελία τη θεωρεί πλέον ύποπτη για “συνέργεια” με τους πρωταγωνιστές του μεγάλου σκανδάλου διαφθοράς, το οποίο έγινε αιτία μαζικών διαδηλώσεων με αίτημα την αποπομπή της.


Exit mobile version