Ουκρανία: Συνάντηση Λαβρόφ – Κουλέμπα στην Τουρκία την Πέμπτη

Με τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ θα συναντηθεί την Πέμπτη, 10 Μαρτίου ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας, ο Ντμίτρο Κουλέμπα στην Τουρκία.

Όπως είπε κ. Κολούμπα για τον Λαβρόφ «αυτή τη στιγμή σχεδιάζεται (συνάντηση) για τη 10η (Μαρτίου). Για να δούμε — εάν πάει αεροπορικώς στην Αττάλεια, θα πάω κι εγώ. Ας καθίσουμε κάτω να συζητήσουμε».


Νωρίτερα, ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ανακοίνωσε ότι οι υπουργοί Εξωτερικών των δύο εμπόλεμων χωρών αναμένεται να έχουν συνάντηση στις 10 Μαρτίου για συνομιλίες στην Αττάλεια . Οι συνομιλίες αυτές πιθανόν θα είναι τριμερείς, σκοπεύει να συμμετέχει και ο ίδιος ο κ. Τσαβούσογλου, όπως διευκρίνισε ο ίδιος.

Αν ο Σεργκέι Λαβρόφ είναι διατεθειμένος να κάνει σοβαρή συζήτηση, μπορεί να γίνει διαπραγμάτευση «διπλωμάτη προς διπλωμάτη», αλλά εάν ο Ρώσος ΥΠΕΞ «αρχίσει να αναμασάει την παράλογη προπαγάνδα που σερβίρει τελευταία, θα ακούσει αυτό που του αξίζει, την αλήθεια», ανέφερε ακόμη ο Ντμίτρο Κουλέμπα.

Ο επικεφαλής της ουκρανικής διπλωματίας επανέλαβε εξάλλου πως το Κίεβο θέλει να γίνουν απευθείας διαπραγματεύσεις ανάμεσα στους προέδρους Βολοντίμιρ Ζελένσκι και Βλαντίμιρ Πούτιν.


Exit mobile version