Π. Νικολούδης: Μεγάλος αφορολόγητος ελληνικός πλούτος βρίσκεται εκτός της χώρας

«Η Ελλάδα θα εισπράξει έως το καλοκαίρι 2,5 δισεκατομμύρια ευρώ από υποθέσεις  φοροδιαφυγής», ανέφερε ο Υπουργός Επικρατείας, Παναγιώτης Νικολούδης σε συνέντευξη στην αμερικανική εφημερίδα, New York Times.

Αναλυτικότερα, ο Υπουργός Επικρατείας που είναι αρμόδιος για την καταπολέμηση της  διαφθοράς αναφέρθηκε στα αποτελέσματα των φορολογικών ελέγχων των  3.500 υποθέσεων.  Πάντως από αυτούς τους φορολογικούς ελέγχους προκύπτουν φόροι ύψους 7 δισεκατομμύρια ευρώ.  Εν συνεχεία ο ίδιος πρόσθεσε ότι: «ελπίζει στην είσπραξη 2,5 δισεκατομμυρίων ευρώ έως το καλοκαίρι».

 Μεταξύ άλλων ο ίδιος επισήμανε ότι: « θα ολοκληρωθούν οι έλεγχοι και για άλλες 22.000 υποθέσεις, ύψους αρκετών δισεκατομμυρίων ευρώ, τα οποία θα αναζητηθούν».

Ο κ. Νικολούδης σημείωσε ότι: «υπάρχει μεγάλος αφορολόγητος ελληνικός πλούτος εκτός της χώρας», τονίζοντας ότι: «  εισοδήματα  Ελλήνων πολιτών ύψους 120 δισεκατομμυρίων  ευρώ βρίσκονται εκτός της χώρας, κυρίως σε επενδυτικούς λογαριασμούς, στους οποίους η Ελλάδα δεν μπορεί να έχει πρόσβαση».

 Μάλιστα ο υπουργός σημείωσε ότι: « ένας από τους τομείς, όπου υπάρχει διαφθορά είναι ο τομέας της ενέργειας όπου θέλει να στοχοποιήσει η κυβέρνηση».

 Επιπλέον εκτιμάται ότι, μόνο από το λαθρεμπόριο των καυσίμων χάνονται φορολογικά έσοδα ύψους 3 δισεκατομμυρίων ευρώ, ετησίως.

 Σύμφωνα με το δημοσίευμα της αμερικανικής εφημερίδας,  ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Δημήτρης Μάρδας δήλωσε πως: « το λαθρεμπόριο συχνά αφορά πλαστές εξαγωγές καυσίμων, μέσω παράνομων δικτύων που δίνουν τη δυνατότητα στις εταιρείες να φοροδιαφεύγουν στην Ελλάδα».

 

Exit mobile version