Quantcast
Παραίτηση Φιγιόν επιθυμούν οι Γάλλοι ψηφοφόροι - enikonomia.gr
share

Παραίτηση Φιγιόν επιθυμούν οι Γάλλοι ψηφοφόροι

δημοσιεύτηκε:

Ποσοστό 70% των Γάλλων επιθυμούν την παραίτηση του συντηρητικού προεδρικού υποψηφίου Φρανσουά Φιγιόν, σύμφωνα με δημοσκόπηση (Odoxa Poll) που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό του ραδιοφώνου (France Info Radio).

Καταρρέει η δημοτικότητα Φιγιόν


Καταρρέουν τα ποσοστά δημοτικότητας του υποψηφίου της συντηρητικής παράταξης στις προεδρικές εκλογές της Γαλλίας Φρανσουά Φιγιόν υπό το βάρος του σκανδάλου με πρωταγωνιστές μέλη της οικογένειάς του και ο Γάλλος πολιτικός βρέθηκε από την 3η στην 18η θέση σε διάστημα ενός μήνα, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση του ινστιτούτου Elabe για λογαριασμό της εφημερίδας Les Echos.

Ο Φιγιόν συγκεντρώνει ποσοστό 22%, καταγράφοντας πτώση 13% σε σύγκριση με έναν μήνα πριν.

Ο Φρανσουά Φιγιόν έχασε έδαφος και δεν θεωρείται πλέον φαβορί στην κούρσα για τον προεδρικό θώκο. Πλέον ο επικρατέστερος θεωρείται ο κεντρώος Εμανουέλ Μακρόν, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις που καταγράφουν την πρόθεση ψήφου.

Ο Εμανουέλ Μακρόν παραμένει ο πλέον δημοφιλής πολιτικός στη δημοσκόπηση του Elabe, που καταγράφει τα ποσοστά δημοφιλίας, με άνοδο 2% σε σύγκριση με πριν από ένα μήνα. Το ποσοστό δημοτικότητας ανέρχεται σε 43%.

Ο Σοσιαλιστής Μπενουά Αμόν είδε τη δημοτικότητά του να σκαρφαλώνει 10% και να βρίσκεται πλέον στο 37%. Η δημοτικότητα της προέδρου του Εθνικού Μετώπου Μαρίν Λεπέν κατέγραψε πτώση 1%. Ανέρχεται σε 28%.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.