Quantcast
Ρωσία: «Χαράτσι» σε όσους έφυγαν εν μέσω πολέμου - Η δήλωση του προέδρου της Δούμας - enikonomia.gr
share

Ρωσία: «Χαράτσι» σε όσους έφυγαν εν μέσω πολέμου – Η δήλωση του προέδρου της Δούμας

δημοσιεύτηκε:

Υψηλότερη φορολογία σχεδιάζει να επιβάλλει η Μόσχα στους Ρώσους που έφυγαν από τη χώρα μετά την εισβολή στην Ουκρανία.

Όπως γνωστοποίησε ο πρόεδρος της Δούμας Βιατσεσλάβ Βολόντιν, η Κάτω Βουλή του ρωσικού Κοινοβουλίου ετοιμάζει να εφαρμόσει ένα νόμο που θα προβλέπει υψηλότερη φορολογία στους Ρώσους πολίτες που έχουν εγκαταλείψει τη χώρα τους. Αυτό το έχουν κάνει πολλοί, αφότου άρχισε το Φεβρουάριο ο πόλεμος μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας .

«Είναι σωστό να ακυρωθεί η προνομιακή φορολόγηση γι’ αυτούς που έχουν φύγει από τη Ρωσική Ομοσπονδία και να προβλεφθεί ένα αυξημένο ποσοστό φορολόγησης γι’ αυτούς», είπε ο Βολόντιν μέσω Telegram.

«Εργαζόμαστε για να κάνουμε τις προσήκουσες αλλαγές στη νομοθεσία», πρόσθεσε.

Πόσοι Ρώσοι έχουν φύγει από τη χώρα τους

Δεν είναι σαφής ο αριθμός των Ρώσων πολιτών που έχει εγκαταλείψει τη χώρα του, μετά την έναρξη του πολέμου.

Σημειώνεται πως ορισμένα τοπικά Μέσα Μαζικής  Ενημέρωσης είχαν αναφέρει πως, στις αρχές Οκτωβρίου έως και 700.000 πολίτες διέφυγαν από τη χώρα, το Σεπτέμβριο για την επιστράτευση έως 300.000 πολιτών για να πολεμήσουν. Ωστόσο η κυβέρνηση είχε απορρίψει τότε τον αριθμό αυτό.

Αξιοσημείωτο είναι δε πως το 13% του προσωπικού φόρου εισοδήματος των εργαζομένων της Ρωσίας παρακρατείται αυτομάτως από τους ντόπιους εργοδότες. Οι Ρώσοι που εργάζονται στο εξωτερικό και φορολογούνται στη Ρωσία  θα πρέπει να πληρώνουν ανεξάρτητα το φόρο, όπως αναφέρει η Ομοσπονδιακή Εφορία της χώρας.

«Είναι πλήρως κατανοητό γιατί έφυγαν οι Ρώσοι πολίτες », δήλωσε ο Βολόντιν. «Αυτοί που συνειδητοποίησαν ότι έκαναν λάθος, έχουν ήδη επιστρέψει. Οι υπόλοιποι θα πρέπει να το καταλάβουν ότι η πλειοψηφία της κοινωνίας δεν υποστηρίζει την ενέργειά τους και θεωρεί ότι πρόδωσαν τη χώρα τους, τους συγγενείς τους και τους φίλους τους».

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.