Στη δεύτερη συνεχόμενη αύξηση των επιτοκίων κατά 75 μ.β.  προχώρησε η ΕΚΤ

ΕΚΤ

ΕΚΤ

Στη δεύτερη συνεχόμενη αύξηση των επιτοκίων κατά 75 μ.β. προχώρησε σήμερα η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, ΕΚΤ, όπως αναμενόταν. Υπενθυμίζεται ότι  αντίστοιχη αύξηση είχε γίνει στις 8 Σεπτεμβρίου 2022, ενώ αξιοσημείωτο είναι ότι η άνοδος των επιτοκίων έφτασε τις 2 ποσοστιαίες μονάδες από τις 20 Ιουλίου. Παράλληλα επισημαίνεται πως το επιτόκιο αποδοχής καταθέσεων από τις τράπεζες από 0,75% διαμορφώνεται στο 1,5%.

«Το διοικητικό συμβούλιο αύξησε τα τρία βασικά επιτόκια της ΕΚΤ κατά 75 μονάδες βάσης:  το επιτόκιο των πράξεων κύριας αναχρηματοδότησης, τα επιτόκια της διευκόλυνσης οριακής χρηματοδότησης και της διευκόλυνσης αποδοχής καταθέσεων σε 2 %, 2,25% και 1,50% αντιστοίχως. Οι αυξήσεις αυτές θα ισχύσουν από τις 2 Νοεμβρίου 2022», σημειώνεται μεταξύ άλλων  σε σχετική ανακοίνωση της ΕΚΤ.

Το Διοικητικό Συμβούλιο έλαβε τη σημερινή απόφαση, προκειμένου να επιτύχει σε μακροπρόθεσμη βάση τον στόχο του πληθωρισμού στα επίπεδα του 2%. Σε σχετική ανακοίνωση, προστίθεται ότι αναμένεται  να αυξηθούν περαιτέρω τα επιτόκια της ΕΚΤ.

Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση της ΕΚΤ εδώ

 

 

Exit mobile version