Στροφή στην ενέργεια κάνει η Maersk

Τη διάσπασή της σε δύο εταιρείες, μία που θα επικεντρωθεί στις μεταφορές και μία στην ενέργεια, ανακοίνωσε εντός της εβδομάδας η δανική Maersk για να αντιμετωπίσει αποτελεσματικότερα τις μελλοντικές προκλήσεις. Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Καθημερινή»,στην εταιρεία μεταφορών ο πυρήνας θα είναι η ναυτιλιακή Maersk Line, η μεγαλύτερη εταιρεία μεταφοράς κοντέινερ στον κόσμο, η οποία θα περιστοιχίζεται από την APM Terminals, δηλαδή την εταιρεία διαχείρισης λιμενικών εγκαταστάσεων, και αρκετές μικρότερες ναυτιλιακές και εταιρείες μεταφοράς φορτίων που ανήκουν στον όμιλο.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η εταιρεία Maersk Oil, η οποία διαθέτει μερίδιο σε αρκετά μεγάλα κοιτάσματα πετρελαίου στη Βόρειο Θάλασσα, η Maersk Drilling που διαχειρίζεται πλατφόρμες άντλησης πετρελαίου και η εταιρεία που διαχειρίζεται τα τάνκερ μεταφοράς πετρελαίου του ομίλου θα σχηματίσουν τη νέα εταιρεία που θα επικεντρωθεί στην ενέργεια.

Στη διάρκεια των δύο επόμενων ετών η διοίκηση της Maersk σκοπεύει να επιδιώξει είτε να βρει στρατηγικό επενδυτή για την εταιρεία ενέργειας είτε να την εισαγάγει στο χρηματιστήριο.

Exit mobile version