Quantcast
Θετικά αποτιμά την αντίδραση των αγορών στο Brexit ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Αρχής Κινητών Αξιών και Αγορών - enikonomia.gr
share

Θετικά αποτιμά την αντίδραση των αγορών στο Brexit ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Αρχής Κινητών Αξιών και Αγορών

δημοσιεύτηκε:

Οι χρηματοπιστωτικές αγορές της Ευρωπαϊκής Ένωσης «αντιμετώπισαν καλά» τον αντίκτυπο από την απόφαση της Βρετανίας την περασμένη εβδομάδα να αποχωρήσει από την Ένωση, χωρίς να χρειαστούν έκτακτα μέτρα από τις ρυθμιστικές αρχές, δήλωσε σήμερα η αρμόδια ρυθμιστική αρχή της ΕΕ για τη χρηματιστηριακή αγορά.

«Οι μηχανισμοί της αγοράς αντιμετώπισαν καλά τον αντίκτυπο και δεν αποτέλεσε λόγο για έκτακτα μέτρα», δήλωσε ο Στίβεν Μαϊτζούρ, πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Αρχής Κινητών Αξιών και Αγορών (ESMA) σε εκδήλωση του Politico στο Λονδίνο.

Ο ρόλος των αγορών ήταν να προσαρμόσουν τις αξίες των περιουσιακών στοιχείων και ήταν σημαντικό να δοθεί η δυνατότητα να γίνει αυτό, δήλωσε ο Μαϊτζούρ.

Η ESMA και οι εθνικές ρυθμιστικές αρχές είχαν συντονιστεί εκ των προτέρων και αποφάσισαν ότι δεν υπήρχε ανάγκη να χρησιμοποιήσουν την εξουσία τους την Παρασκευή, όπως για παράδειγμα την επιβολή απαγόρευσης στις ανοικτές πωλήσεις, δήλωσε ο Μαϊτζούρ.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.