Quantcast
Πόσο θα κοστίσει στη Γερμανία η διακοπή του εφοδιασμού με φυσικό αέριο της Gazprom  - enikonomia.gr
share

Πόσο θα κοστίσει στη Γερμανία η διακοπή του εφοδιασμού με φυσικό αέριο της Gazprom 

δημοσιεύτηκε:

Περίπου 5 δισ. ευρώ θα κοστίσουν στους φορολογούμενους και καταναλωτές φυσικού αερίου της Γερμανίας  οι κυρώσεις της Ρωσίας σε βάρος της Gazprom Germania και των θυγατρικών της διότι θα χρειαστεί αντικατάσταση των ποσοτήτων, όπως επισημαίνει η εφημερίδα Welt am Sonntag, επικαλούμενη αντιπροσώπους της βιομηχανίας.

Υπενθυμίζεται ότι τον Μάιο, η Μόσχα σταμάτησε να προμηθεύει την Gazprom Germania, διότι το Βερολίνο την είχε θέσει υπό καθεστώς ειδικής διαχείρισης λόγω της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

Έκτοτε, ο εποπτικός φορέας του τομέα της ενέργειας, Bundesnetzagentur που ανέλαβε να διαχειριστεί την εταιρεία, είναι αναγκασμένος να αγοράζει  φυσικό αέριο από την αγορά προκειμένου να εκπληρώνει συμβατικές υποχρεώσεις για την προμήθεια δημοτικών οργανισμών και περιφερειακών προμηθευτών.

Η Welt am Sonntag αναφέρει πως ο υπουργός Οικονομίας,  Ρόμπερτ Χάμπεκ εκτιμά ότι χρειάζονται επιπλέον 10 εκατ. κυβικά μέτρα  για φυσικό αέριο σε ημερήσια βάση, διότι  το  κόστος τους φθάνει στα 3,5 δισ. ευρώ ετησίως. Τα περαιτέρω κόστη προκύπτουν από την πλήρωση της εγκατάστασης αποθήκευσης  φυσικού αερίου Ρίντεν  που διέταξε την Τετάρτη ο κ. Χάμπεκ, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Επίσης επισημαίνεται ότι,  αυτό το επιπλέον κόστος  θα καλυφθεί από τους πάροχους και τους καταναλωτές με  ένα ειδικό τέλος από τον Οκτώβριο. Ωστόσο το γερμανικό υπουργείο Οικονομίας απέφυγε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο  επί τούτου,  σύμφωνα με την Welt.

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.