Quantcast
Τριντό και Νιέτο συζητούν τις επιπτώσεις της εκλογής Τραμπ στη NAFTA - enikonomia.gr
share

Τριντό και Νιέτο συζητούν τις επιπτώσεις της εκλογής Τραμπ στη NAFTA

δημοσιεύτηκε:

Οι ηγέτες του Μεξικού και του Καναδά, θα έχουν συνομιλίες το Σαββατοκύριακο, με κεντρικό θέμα τις πιθανές επιπτώσεις της προεδρικής εκλογής του Ντόναλντ Τραμπ, στην εφαρμογή της Συμφωνίας Ελεύθερου Εμπορίου για τη Βόρεια Αμερική (NAFTA), σύμφωνα με πηγή που βρίσκεται κοντά στις εξελίξεις για το ζήτημα αυτό.

Ο πρωθυπουργός του Καναδά Τζάστιν Τριντό και ο πρόεδρος του Μεξικού Ενρίκε Πένια Νιέτο θα συναντηθούν στο περιθώριο της διάσκεψης για την Ασία, στη Λίμα του Περού.

Οι δύο ηγέτες, θέλουν να δρομολογήσουν ένα πλαίσιο πιο συχνών συνομιλιών τους, κατά τους επόμενους μήνες, σχετικά με τη στρατηγική που θ’ ακολουθήσουν στα ζητήματα της NAFTA, σύμφωνα με την ίδια πηγή, που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία της.

Ο Ντόναλντ Τραμπ υποστήριξε προεκλογικά την κατάργηση ή την επαναδιαπραγμάτευση της τριμερούς συμφωνίας, στο πλαίσιο της οποίας ο Καναδάς και το Μεξικό στέλνουν την πλειοψηφία των εξαγωγών τους στην αγορά των ΗΠΑ.

“Οι δύο ηγέτες θα εξετάσουν μία σειρά πιθανών σεναρίων, κατά τη συνάντησή τους στη Λίμα, ενώ θα έχουν συχνότερες επαφές τους επόμενους μήνες για τη NAFTA κι ενώ θα έχουν ξεκαθαρίσει τα σχέδια του εκλεγμένου προέδρου των ΗΠΑ,” τόνισε η ίδια πηγή.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.