Williams: Τον Ιούνιο η αύξηση των επιτοκίων της Fed

Ο διοικητής της Fed Σαν Φρανσίσκο, John Williams, θεωρεί τον προσεχή Ιούνιο ως την καταλληλότερη στιγμή για να εξετάσει η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των Ηνωμένων Πολιτειών την αύξηση των επιτοκίων, ακόμη και αν ο πληθωρισμός παραμείνει κάτω από τον στόχο που έχει θέσει το κεντρικό αμερικανικό χρηματοπιστωτικό ίδρυμα.

«Ο Ιούνιος του 2015 φαίνεται πως είναι μια λογική αφετηρία συζητήσεων για το πότε θα ξεκινήσει η αύξηση των επιτοκίων», ανέφερε ο Williams και προσέθεσε: «Κάθε απόφαση θα εξαρτηθεί από το πού θα βρίσκεται η οικονομία των ΗΠΑ εκείνη την στιγμή σε σχέση με τους στόχους μας».

Η πρόεδρος της Fed, μιλώντας την Πέμπτη στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου μετά την μηνιαία συνεδρίαση της επιτροπής νομισματικής πολιτικής της Τράπεζας, ανέφερε πως θα πρέπει να υπάρχει «υπομονή» μέχρι να ληφθεί η απόφαση για αύξηση των επιτοκίων. Ερωτηθείς για το τι σημαίνει αυτή η αλλαγή γλώσσας από την Fed, ο Williams σχολίασε: «Η εισαγωγή της λέξης υπομονή ήταν μία φυσική εξέλιξη  καθώς κατευθυνόμαστε σε μια περίοδο κατά την οποία τα επιτόκια θα αρχίσουν να αυξάνονται».

Exit mobile version