«Ανάσα» για τις μετοχές των ευρωπαϊκών τραπεζών

Με άνοδο ξεκίνησε η σημερινή συνεδρίαση στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τον τραπεζικό κλάδο να δίνει τη μεγαλύτερη ώθηση στις αγορές. Οι ευρωπαϊκές τραπεζικές μετοχές κινούνταν ανοδικά, με την Deutsche Bank να ενισχύεται κατά 1,7% καθώς σύμφωνα με πηγές στο Βερολίνο, η κυβέρνηση επιδιώκει να έχει διακριτικές συζητήσεις με τις αμερικανικές αρχές προκειμένου να βοηθήσει την τράπεζα να εξασφαλίσει ένα γρήγορο διακανονισμό για την υπόθεση των παραπλανητικών πωλήσεων τιτλοποιημένων στεγαστικών δανείων.

Η μετοχή της Unicredit σημείωσε νωρίτερα άνοδο κατά 4%. Η αξία των μετοχών της Deutsche Bank και της Unicredit έχει μειωθεί σχεδόν στο μισό φέτος.

Άλμα 10% σημείωσε η μετοχή της Osram, σε νέο υψηλό ρεκόρ, μετά τα δημοσιεύματα για προσφορά εξαγοράς της από την κινεζική Sanan Optoelectronics Co Ltd. Στον αντίποδα, η αεροπορική εταιρία χαμηλού κόστους easyJet σημείωσε νωρίτερα πτώση άνω του 6%, καθώς προειδοποίησε ότι τα ετήσια κέρδη της θα μειωθούν περισσότερο από 25% φέτος, σημειώνοντας πτώση για πρώτη φορά από το 2009, μεταξύ άλλων εξαιτίας των ανησυχιών για την ασφάλεια και των μη ευνοϊκών συναλλαγματικών ισοτιμιών.


Exit mobile version