Χρηματιστήριο Αθηνών: Πάνω από τις 1.660 μονάδες ο Γενικός Δείκτης μετά την ήττα Τραμπ - enikonomia.gr

Χρηματιστήριο Αθηνών: Πάνω από τις 1.660 μονάδες ο Γενικός Δείκτης μετά την ήττα Τραμπ

Χρηματιστήριο

Πάνω από τις 1.660 μονάδες κινείται σήμερα ο Γενικός Δείκτης στο Χρηματιστήριο Αθηνών (ΧΑ), μετά την ήττα του Ντόναλντ Τραμπ στις εκλογές των ΗΠΑ και τη στιγμή που οι  τραπεζικές μετοχές βρίσκονται στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος.

Την ίδια στιγμή, οι επενδυτές προσπαθούν να «διαβάσουν» το αποτέλεσμα των ενδιάμεσων εκλογών στις ΗΠΑ, με την επικράτηση των Δημοκρατικών σε Βουλή και Γερουσία.

Συνεπώς, σύμφωνα με το investing.com, σήμερα στις 1.10μμ ώρα Ελλάδας ο Γενικός Δείκτης κατέγραψε μια αύξηση της τάξεως του 1,98% και ανήλθε στις 2.667,79 μονάδες από 2.624,22 μονάδες που ήταν στο άνοιγμα της συνεδρίασης του ΧΑ και 2.616,12 μονάδες που ήταν στο χθεσινό κλείσιμο.

Ακόμη επισημαίνεται πως, ο Δείκτης αυτός εκτιμάται πως θα κινηθεί κατά τη διάρκεια της ημέρας από  2.624,22 μονάδες έως και 2.668,66 μονάδες.

 

 

 

 

 

Νωρίτερα, η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 38,76 εκατ. ευρώ. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε άνοδο σε ποσοστό 0,96%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύθηκε σε ποσοστό 0,20%.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές της Εθνικής (+2,14%), της Πειραιώς (+2,03%), της Aegean Airlines (+1,97%) και της Alpha Bank (+1,95%).

Αντιθέτως τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι μετοχές του ΟΤΕ (-0,68%), της Aktor (-0,58%) και του ΟΛΠ (-0,45%).

Ανοδικά κινήθηκαν 55 μετοχές, 17 πτωτικά και 15 παρέμειναν σταθερές.

Τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές:,Frigoglass (+4,47%) και Παϊρης (+3,78%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι μετοχές:Space Hellas (-3,56%) και Ελλάκτωρ (-1,30%).

 

Exit mobile version