Διεθνή χρηματιστήρια: “Επικροτούν” τα αποτελέσματα για τη Γερουσία – Πώς κινούνται

Τα διεθνή χρηματιστήρια παραβλέπουν τις βιαιότητες στο Καπιτώλιο και επιλέγουν να επικροτήσουν τα αποτελέσματα για τη Γερουσία.
Ενώ ο γενικός δείκτης στο Παρίσι ενισχύθηκε κατά 0,37% γύρω στις 11:20 ώρα Ελλάδας, ο δείκτης Dax στη Φρανκφούρτη σημείωσε άνοδο 0,44% και το Μιλάνο 0,03%. Από τα βασικά ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, μόνο το Λονδίνο κινούνταν πτωτικά, καταγράφοντας νωρίτερα απώλειες 0,23% ύστερα από την αρχική του άνοδο.
Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης στους τρεις βασικούς δείκτες της Wall Street –Dow Jones, Nasdaq και S&P 500– αποτελούσαν ένδειξη για άνοδο κατά 0,46% με 0,55% στο άνοιγμα της αγοράς. Ο Dow Jones έκλεισε χθες σε νέο επίπεδο ρεκόρ παρά τις βιαιότητες στην αμερικανική πρωτεύουσα.
Λίγο νωρίτερα στο Τόκιο, οι δείκτες Nikkei και Topix έκλεισαν με ισχυρή άνοδο 1,6%.
Στην αγορά πετρελαίου, η τιμή του αμερικανικού αργού παράδοσης Φεβρουαρίου ενισχύθηκε κατά 0,87% ενώ του πετρελαίου μπρεντ παράδοσης Μαρτίου κατά 0,63%. Και οι δυο τιμές ανήλθαν στο υψηλότερο επίπεδό τους από τον Φεβρουάριο.
Την ίδια ώρα το δολάριο ενισχύθηκε κατά 0,32% έναντι του ευρώ.
Οι επενδυτές σε όλο τον κόσμο προτίμησαν να δουν το ποτήρι μισογεμάτο σήμερα το πρωί, την επομένη του αδιανόητου χάους στην Ουάσινγκτον.

Exit mobile version