FT: Οι μετοχές στην Ελλάδα έχασαν το 15% της αξίας τους μέσα σε μία εβδομάδα

Η πτώση της αξίας των μετοχών συνεχίστηκε και σήμερα στο ΧΑ αναφέρουν σε άρθρο τους οι Financial Times, με τον Γενικό Δείκτη να βρίσκεται σε αρνητικό έδαφος και με τάση προς τη χειρότερη εβδομαδιαία πτώση από το την κρίση του 2008.

Το Χρηματιστήριο Αθηνών έπεσε σχεδόν 13% την Τρίτη – η μεγαλύτερη πτώση του από το Δεκέμβριο του 1987 – «καθώς οι επενδυτές πανικοβλήθηκαν στη πιθανότητα να αναλάβει την εξουσία ο ακροαριστερός ΣΥΡΙΖΑ σε πρόωρες εκλογές που θα προκληθούν από την αδυναμία της κυβέρνησης συνασπισμού να εκλέξει νέο πρόεδρο».

Η ύφεση μετριαστηκε κάπως την Τετάρτη αναφέρει το δημοσίευμα, με το χρηματιστήριο να παρουσιάζει πτώση 1% χθες – και να παραμένει ελαφρώς πάνω από το ναδίρ που άγγιξε την Τρίτη – αλλά οι συναλλαγές να πραγματοποιούνται σε επίπεδο κάτω από 15,4 τοις εκατό από την προηγούμενη εβδομάδα.

Η απόδοση των 10ετών ομολόγων αυξήθηκε κατά 10 μονάδες βάσης, στο 8,4 τοις εκατό, το υψηλότερο από τα μέσα Οκτωβρίου

Το κόστος δανεισμού βραχυπρόθεσμα είναι υψηλότερο από ό,τι μακροπρόθεσμα επιβεβαιώνοντας ότι οι επενδυτές εξακολουθούν να είναι εξαιρετικά ανήσυχοι για το τι θα μπορούσε να συμβεί αν ο ΣΥΡΙΖΑ αποκτήσει την εξουσία.

 

Exit mobile version