Quantcast
Κέρδη 1,19% για DAX - enikonomia.gr
share

Κέρδη 1,19% για DAX

δημοσιεύτηκε:

Σε υψηλό επτά εβδομάδων κινείται η Ευρώπη, καθώς ο πρόεδρος της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι επανέλαβε τη δέσμευσή του για αύξηση του πληθωρισμού το συντομότερο δυνατόν.

Ο Stoxx Europe 600 ενισχύεται 0,9% στις 349,2 μονάδες στο Λονδίνο, ενώ τα προθεσμιακά συμβόλαια του Standard & Poor’s 500 σημειώνουν άνοδο 0,3%.

Aυτή την ώρα, ο DAX στη Φρανκφούρτη σημειώνει άνοδο 1,10% στις 9588 μονάδες, ο CAC 40 στο Παρίσι ενισχύεται 0,88%, ο FTSE 100 στο Λονδίνο κερδίζει 0,52%, ο ΙBEX 35 στη Μαδρίτη ενισχύεται 1,37% και ο FTSE MIB στο Μιλάνο σημειώνει άνοδο 1,13%.

Οι επενδυτές προσπαθούν να διακρίνουν σημάδια για τη νομισματική πολιτική που θα ακολουθήσει η ΕΚΤ, με τον Μάριο Ντράγκι να επαναλαμβάνει ότι θα χρησιμοποιήσει κάθε μέσο για να επαναφέρει τον πληθωρισμό στο στόχο της κεντρικής τράπεζας στο 2%.

Μιλώντας στο Ευρωπαϊκό Τραπεζικό Συνέδριο στη Φρανκφούρτη, ο  επικεφαλής της ΕΚΤ δήλωσε ότι η  οικονομία της Ευρωζώνης πιθανότητα θα παραμείνει σε στασιμότητα στον μεσοπρόθεσμο και μακροπρόθεσμο ορίζοντα.
“Είναι απίθανο να υπάρξει ισχυρή ανάπτυξη τους επόμενους μήνες” τόνισε. Για  το λόγο αυτό η ΕΚΤ  είναι έτοιμη να διευρύνει την αγορά ομολόγων εάν αποδεχθεί ότι η υπάρχουσα πολιτική δεν επαρκεί.

“Η ΕΚΤ θα χρησιμοποιήσει κάθε μέσο για να επιστρέψει ο πληθωρισμός στο στόχο του 2%”, επανέλαβε ο Ντράγκι.

Στο πεδίο των μετοχών, η Bouygues καταγράφει κέρδη 4,6%, καθώς ο CEO της Αltice δήλωσε ότι είναι επίκειται συζήτηση για την εξαγορά όλων των Bouygues Telecom μετά την ολοκλήρωση της απόκτησης της εγχώριας εταιρείας κινητής τηλεφωνίας SFR.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.