Κέρδη 1,19% για DAX

Σε υψηλό επτά εβδομάδων κινείται η Ευρώπη, καθώς ο πρόεδρος της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι επανέλαβε τη δέσμευσή του για αύξηση του πληθωρισμού το συντομότερο δυνατόν.

Ο Stoxx Europe 600 ενισχύεται 0,9% στις 349,2 μονάδες στο Λονδίνο, ενώ τα προθεσμιακά συμβόλαια του Standard & Poor’s 500 σημειώνουν άνοδο 0,3%.

Aυτή την ώρα, ο DAX στη Φρανκφούρτη σημειώνει άνοδο 1,10% στις 9588 μονάδες, ο CAC 40 στο Παρίσι ενισχύεται 0,88%, ο FTSE 100 στο Λονδίνο κερδίζει 0,52%, ο ΙBEX 35 στη Μαδρίτη ενισχύεται 1,37% και ο FTSE MIB στο Μιλάνο σημειώνει άνοδο 1,13%.

Οι επενδυτές προσπαθούν να διακρίνουν σημάδια για τη νομισματική πολιτική που θα ακολουθήσει η ΕΚΤ, με τον Μάριο Ντράγκι να επαναλαμβάνει ότι θα χρησιμοποιήσει κάθε μέσο για να επαναφέρει τον πληθωρισμό στο στόχο της κεντρικής τράπεζας στο 2%.

Μιλώντας στο Ευρωπαϊκό Τραπεζικό Συνέδριο στη Φρανκφούρτη, ο  επικεφαλής της ΕΚΤ δήλωσε ότι η  οικονομία της Ευρωζώνης πιθανότητα θα παραμείνει σε στασιμότητα στον μεσοπρόθεσμο και μακροπρόθεσμο ορίζοντα.
“Είναι απίθανο να υπάρξει ισχυρή ανάπτυξη τους επόμενους μήνες” τόνισε. Για  το λόγο αυτό η ΕΚΤ  είναι έτοιμη να διευρύνει την αγορά ομολόγων εάν αποδεχθεί ότι η υπάρχουσα πολιτική δεν επαρκεί.

“Η ΕΚΤ θα χρησιμοποιήσει κάθε μέσο για να επιστρέψει ο πληθωρισμός στο στόχο του 2%”, επανέλαβε ο Ντράγκι.

Στο πεδίο των μετοχών, η Bouygues καταγράφει κέρδη 4,6%, καθώς ο CEO της Αltice δήλωσε ότι είναι επίκειται συζήτηση για την εξαγορά όλων των Bouygues Telecom μετά την ολοκλήρωση της απόκτησης της εγχώριας εταιρείας κινητής τηλεφωνίας SFR.

Exit mobile version