Οι επενδυτές “ψηφίζουν” χρυσό: Σε υψηλό ενός έτους η τιμή του

χρυσός

“Εκτοξεύθηκε” σήμερα η τιμή του χρυσού. Όπως μετέδωσε το  www.bnnbloomberg.ca.η τιμή του χρυσού “σκαρφάλωσε” σήμερα πάνω από τα επίπεδα των 2.000 δολαρίων η ουγγιά για πρώτη φορά εδώ και περισσότερο από έναν χρόνο.

Συγκεκριμένα η τιμή του χρυσού κατέγραψε σήμερα  στις 7:56 π.μ. στο Λονδίνο άνοδο 0,8% και ανήλθε στα 2.004,18 δολάρια η ουγγιά. Σημειώνεται δε πως oι επενδυτές στρέφονται προς στην ασφάλεια του χρυσού και φεύγουν άρον άρον από τα ριψοκίνδυνα assets. Υπενθυμίζεται πως την περασμένη εβδομάδα η τιμή χρυσού κατέγραψε αύξηση της τάξεως του 6,5% σημειώνοντας τη μεγαλύτερη άνοδό του από τις 10 Μαρτίου 2020 της  περιόδου πανδημίας. Η πτώση αυτή οφείλονταν μεταξύ άλλων στην οικονομική κρίση της Credit Suisse Group AG .

Από δολάριο θα εξαρτηθεί από το εάν μπορεί ο χρυσός να διατηρήσει αυτά τα κέρδη, όπως επεσήμανε σήμερα ο αναλυτής της Commonwealth Bank of Australia, Vivek Dhar. «Θεωρούμε πως  το δολάριο είναι πιο ασφαλές περιουσιακό στοιχείο από τον χρυσό. Αυτό σημαίνει πως εάν τα ρίσκα είναι μεγάλα, τότε θα  θα δούμε τις αγορές να μετατοπίζονται  από το χρυσό προς  στο δολάριο.

 

 

Exit mobile version