Οι ρευστοποιήσεις παγκοσμίως «βουλιάζουν» τις αγορές

Οι ρευστοποιήσεις παγκοσμίως σε πιο ριψοκίνδυνα περιουσιακά στοιχεία βαθαίνει, παρακινώντας τη μεγαλύτερη πτώση στις ασιατικές μετοχές από το 2011.

Στις ΗΠΑ οι αποδόσεις των 10ετών έπεσε κάτω από το 2%.

Οι τιμές των εμπορευμάτων «χτύπησαν» χαμηλό 16ετίας, καθώς ο πιστωτικός κίνδυνος στην Ασία άγγιξε τα υψηλότερα επίπεδα από τον Μάρτιο του 2014.

O δείκτης Shanghai Composite Index της Κίνας υποχώρησε 8,5%. Το ραντ υποχώρησε περισσότερο από 3%.

Πάνω από 5 τρισ. δολ έχει χαθεί από τις αγορές παγκοσμίως από τότε που αγρίεψε η κρίση στην Κίνα μετά την υποτίμηση του νομίσματος πριν από δυο εβδομάδες τροφοδοτώντας τις εκτιμήσεις ότι η επιβράδυνση της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας στον πλανήτη μπορεί να είναι μεγαλύτερη από όσο αναμενόταν αρχικά.

Χθες στις ΗΠΑ ο Standard & Poors 500 Index υποχώρησε όσο το 3,1%.

Ο MSCI Asia Pacific Index υποχώρησε για έβδομη συνεχόμενη ημέρα, σημειώνοντας πτώση 4,3%.

Ο δείκτης Shanghai Composite υποχώρησε 8,5%, σημειώνοντας το χαμηλότερο ποσοστό πτώσης από το 2007.

Στη Νότια Κορέα ο δείκτης Kospi υποχώρησε το 2,9%, ενώ η μετοχή της Samsung Electronics Co., βυθίστηκε σε ποσοστό 6,2%, ποσοστό πτώσης που είχε να καταγραφεί από τον Ιούνιο του 2013…

O ευρύτερος δείκτης MSCI των μετοχών της Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας βυθίστηκε δεόντως πάνω από 4,6% «χτυπώντας» χαμηλό τριετίας.

Ο χρηματιστηριακος δείκτης της Ινδονησίας σημείωσε πτώση 3% καθώς η παγκόσμια αγορά καθώς οι επενδυτές ρευστοποιούν λόγω Κίνας.

Πηγή: Bloomberg

Exit mobile version