Ποιες εταιρείες ανεβάζουν τις ευρωπαϊκές αγορές

Με κέρδη ξεκίνησαν τη σημερινή συνεδρίαση οι ευρωπαϊκές μετοχές, με τα οικονομικά αποτελέσματα να αποτελούν καθοριστικό παράγοντα για τις επιδόσεις κάποιων εταιριών, ενώ οι εταιρίες πρώτων υλών σημείωναν σημαντική άνοδο αφού ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ υποσχέθηκε να δαπανήσει 1 τρισεκ. δολάρια σε υποδομές κατά την πρώτη του ομιλία ενώπιον του Κογκρέσου.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημείωσε νωρίτερα άνοδο κατά 0,7%, με τον γερμανικό DAX και τον γαλλικό CAC 40 να υπεραποδίδουν έναντι άλλων χρηματιστηριακών αγορών σημειώνοντας άνοδο κατά 1%. Ο ευρωπαϊκός δείκτης των εταιριών πρώτων υλών ενισχύθηκε νωρίτερα κατά 1,4%.

Στην ομιλία του, ο Τραμπ δήλωσε ότι θέλει να τονώσει την αμερικανική οικονομία με ελάφρυνση των φόρων, μια αναδιάρθρωση του προγράμματος κοινωνικής πρόνοιας – το Affordable Care Act που είναι γνωστό ως Obamacare – και μια ενίσχυση τόνωση των υποδομών.

Η Banco Sabadell, η πέμπτη μεγαλύτερη τράπεζα της Ισπανίας, σημείωσε άνοδο 3,4% αφού ανακοίνωσε ότι πούλησει τη μονάδα λιανικής τραπεζικής στη Φλόριντα των ΗΠΑ στην Iberiabank έναντι 1 δισεκ. δολαρίων.

Η ιταλική εταιρία ενδυμάτων Moncler σημείωσε άνοδο 4,4% αφού κατέγραψε αύξηση 18% στις πωλήσεις του 2016 χάρη στην Κορέα, την Κίνα και τις ΗΠΑ. Η ολλανδική εταιρία σούπερ μάρκετ Ahold Delhaize ενισχύθηκε κατά 3,8% μετά την ανακοίνωση καλύτερων των αναμενόμενων αποτελεσμάτων.

Στον αντίποδα, η γερμανική εταιρία πλαστικών Covestro σημείωσε πτώση 7,8% και αναμένεται να καταγράψει τη χειρότερη ημερήσια επίδοσή της αφού ο φαρμακευτικός κολοσσός Bayer ανακοίνωσε ότι μείωσε τη συμμετοχή του στην εταιρία από το 64,2% στο 53,3%.


Exit mobile version