Πώς επηρεάστηκαν οι αποδόσεις των 10ετών και 5ετών ελληνικών ομολόγων από τα καλά νέα της Goldman Sachs

ομόλογο

Υποχώρησε σήμερα η απόδοση στο 10ετές ομόλογο του ελληνικού δημοσίου, μετά την χθεσινή έκθεση της τράπεζας  Goldman Sachs που ανέφερε ότι η χώρα μας έχει αυξημένες πιθανότητες να ανακτήσει στις αρχές του 2023 την επενδυτική βαθμίδα.

Επίσης επισημαίνεται ότι η ελληνική οικονομία αναμένεται να έχει καλύτερη απόδοση από τις άλλες στην Ευρωζώνη το 2023, με την ΕΕ και το ΔΝΤ να προβλέπουν μέση αύξηση του πραγματικού ΑΕΠ στο 1,3% έναντι της πρόβλεψης για -0,1% για τη ζώνη του ευρώ.

Μάλιστα το Investing.com αναφέρει πως η απόδοση του 10ετούς ελληνικού ομολόγου σήμερα έφτασε στο 3,96%, καταγράφοντας μείωση 0,36 % σε σχέση με χθες. Σε πτωτική πορεία κινείται και η απόδοση του 5ετούς ελληνικού ομολόγου. Όπως δείχνουν τα στοιχεία η απόδοσή του διαμορφώθηκε στο, 3 % σημειώνοντας μια πτώση  2,04% από χθες.

Σημειώνεται δεν πως στη δευτερογενή αγορά ομολόγων και συγκεκριμένα στο ΗΔΑΤ καταγράφηκαν την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου συναλλαγές 84 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 12 εκατομμύρια αφορούσαν σε εντολές αγοράς.

Δείτε παρακάτω τους σχετικούς πίνακες του Investing.com

 

 

Exit mobile version