Quantcast
WSJ: Εκροές κεφαλαίων 150 δισ. δολαρίων από την Wall Street - Εισροές στην Ευρώπη - enikonomia.gr
share

WSJ: Εκροές κεφαλαίων 150 δισ. δολαρίων από την Wall Street – Εισροές στην Ευρώπη

δημοσιεύτηκε:

Η προοπτική αύξησης των αμερικανικών επιτοκίων συμβάλλει στην εκροή από αμερικανικά μετοχικά κεφάλαια και την εισροή τους σε μετοχές της Ευρωζώνης, όπου το μεγάλης κλίμακας πρόγραμμα νομισματικής στήριξης της ΕΚΤ και η αργή βελτίωση της οικονομίας της κρατούν τους επενδυτές σχετικά αισιόδοξους.

Τα μηδενικά επιτόκια στις ΗΠΑ πυροδότησαν το πολυετές ράλι της Wall Street. Αύριο, η Fed αναμένεται να αυξήσει τα επιτόκια κατά ένα τέταρτο της ποσοστιαίας μονάδας.
Τώρα, σημειώνει δημοσίευμα της Wall Street Journal, θα μπορούσε να είναι η σειρά των ευρωπαϊκών μετοχών να σημειώσουν καλύτερες επιδόσεις.

Από την αρχή του έτους, ο αμερικανικός δείκτης S&P είναι μειωμένος σχεδόν 2%, ενώ ο γερμανικός DAX και ο γαλλικός CAC 40 είναι αυξημένοι περίπου 6% και 7%, αντίστοιχα.

Πάνω από 150 δις. δολάρια έχουν φύγει φέτος από τα αμερικανικά μετοχικά κεφάλαια, σύμφωνα με την EPFR Global, ενώ παράλληλα τα αντίστοιχα ευρωπαϊκά κεφάλαια είχαν καθαρές εισροές 129 δις. δολαρίων.

Η προοπτική αύξησης των αμερικανικών επιτοκίων προσελκύει, βέβαια, επίσης χρήματα στις ΗΠΑ και ενισχύει το δολάριο, αλλά τα χρήματα αυτά συγκεντρώνονται πιθανότατα σε σταθερούς τίτλους, όπως τα ομόλογα, που αποφέρουν τόκους.

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.