Αυτές είναι οι μεγάλες φορολογικές εκκρεμότητες που πρέπει να κλείσουν μέχρι το τέλος του μήνα

Εννέα είναι φορολογικές εκκρεμότητες που πρέπει να διευθετηθούν μέχρι το τέλος του μήνα.

Aναλυτικά, μέχρι την Δευτέρα, 31 Δεκεμβρίου του 2018 θα πρέπει να έχουν πληρωθεί τα εξής:


1. ΕΝΦΙΑ: Φυσικά και νομικά πρόσωπα πρέπει να πληρώσουν την τέταρτη μηνιαία δόση του ΕΝΦΙΑ για το 2018. Όσοι φορολογούμενοι δεν θα καταφέρουν να πληρώσουν τη δόση τους, θα έχουν μία επιβάρυνση με τόκο 0,73% για κάθε μήνα καθυστέρησης της πληρωμής.

2. Τέλη κυκλοφορίας: Οι ιδιοκτήτες οχημάτων θα πρέπει να εξοφλήσουν τα τέλη κυκλοφορίας για το 2019.

3. Φόρος εισοδήματος επιχειρήσεων: Οι επιχειρήσεις θα πρέπει να καταβάλουν την έκτη και τελευταία μηνιαία δόση του φόρου εισοδήματος.

4. ΦΠΑ: Εταιρείες που τηρούν διπλογραφικά βιβλία πρέπει να πληρώσουν τον ΦΠΑ.

5. Φόρος εισοδήματος για πυρόπληκτους: Φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις που έχουν πληγεί από τις καταστροφικές πυρκαγιές του καλοκαιριού θα πρέπει να καταβάλουν την τρίτη (και τελευταία) δόση του φόρου εισοδήματος.

6. Δόσεις ρυθμίσεων: Η πληρωμή μηνιαίων δόσεων από ρυθμίσεις οφειλών προς την εφορία.

7. Να έχουν υποβληθεί δηλώσεις φόρου μεταβίβασης ακινήτων και να έχουν πληρωθεί εφάπαξ οι αναλογούντες ΦΜΑ απ’ όσους φορολογούμενους επιθυμούν να αγοράσουν ακίνητα σε περιοχές όπου από την Πρωτοχρονιά αυξάνονται οι αντικειμενικές αξίες.

8. Να έχουν υποβληθεί δηλώσεις ακινησίας και να έχουν κατατεθεί οι πινακίδες και οι άδειες κυκλοφορίας στις αρμόδιες ΔΟΥ για αυτοκίνητα των οποίων οι ιδιοκτήτες δεν επιθυμούν να τα κυκλοφορούν από το νέο έτος, για να απαλλαγούν από τέλη, τεκμήρια και φόρους πολυτελείας.

9. Να έχουν υποβληθεί οι δηλώσεις φόρου γονική δωρεάς ή δωρεάς χρηματικών ποσών και να έχει πληρωθεί ο φόρος για όσους επιθυμούν να δικαιολογήσουν τα τεκμήρια απόκτησης περιουσιακών στοιχείων.


Exit mobile version